Search
Close this search box.
DOMAĆINSKI
Broj pregleda

Radna disciplina u Javnim preduzećima

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Milija Miletić održao je danas redovni mesečni sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća i ustanova – korisnika budžetskih sredstava.  Predstavnici-Javnih-ustanova Opšti zaključak  je da se u svim firmama radi shodno planovima i programima i da se uglavnom realizuju svi dogovreni zadaci.

Ovom prilikom posebno smo insistirali na radnoj disciplini i domaćinskom poslovanju, naročito u oblasti finasija, a u svetlu najnovijih mera, uredbi i zahteva Vlade Srbije. Lokalna samouprava je servis građana, i postoji zbog njih, i prvenstveno naši ljudi moraju da budu radno discplinovani i primer ostalima. U tom smislu uveli smo striktno poštovanje radnog vremena, a plata će se primati prema odnosu na poslu, ali i prema urednom dolasku na posao, izjavio je Milija Miletić.

Ovaj sistem biće primenje i kod svih korisnika budžetskih sredstava. Uz to primeniće se maksimalna racionalizacija u trošenju sredstava jer će mnoga davanja iz Republike biti uskraćena, rečeno je na današnjem sastanku.

Mi smo na neki način i očekivali tako nešto, zbog sveopšte teške situacije u Republici, te smo za naše kapitalne projekte obezbedili sredstva u prethodnom periodu i biće nam lakše i zbog činjenice da Opština nema nikakvih dugovanja i obaveza prema trećim licima ili bankama, kad je reč o kreditima, naglasio je predesdnik Miletić posle sastanka.

Pouke radi, na sastanku je iznešen primer slučaja u vrtiću Poletarac kada jedna finasijska transakcija nije urađena u skladu sa propisima pa je maltene došlo do blokiranja transfernih sredstava, što praktično blokira rad i svih korisnika.

Da se takav slučaj ne bi ponovio apeluje se na internu kontrolu, ali istovremeno je načelnik lokalne samouprave Zdravko Krstić zadužen i ovlašćen da sankcioniše neurednost i neažurnost odgovornih u javnim preduzećima i ustanovama pa i u samoj opštinskoj upravi, podnošenjem prekršajnih prijava.

Uredno vodosnabdevanje

Ono što je bitno istaći sa ovog sastanka je zaključak da je vodosnabdevanje trenutno uredno, da je izdašnost izvorišta 50-60 litara u sekundi, što je dvostruko u odnosu na potrebe i da se ne očekuje da u toku leta bude nestašica i isključenja. Značajno je da se užurbano vrše pripreme za početak saniranja udarnih rupa na bivšim regionalnim, sada loklanim i ostalim putnim pravcima i prilazima, da su izvršene sve pripreme za realizaciju akcije Dinar za tri dinara gde opština u projektima mesnih zajednica učestvuje sa tri četvrtine i što se u dosadašnjoj praksi pokazalo delotvornim za brže rešavanje infrastrukturnih projekata u selima.

Najzad treba istaći da je načelnica Sektora za finasije Marina Savić, upoznala prisutne da se izvršenje budžeta odvija prema planu i da je na zavidnoj visini, kao i prošle godine, da su rezultati eksterne revizije poslovanja veoma pozitivni i da je angažovan interni revizor kako bi se preventivno delovalo na finasijsku disciplinu u Opštini i kod svih korisnika budžetskih sredstava, što u suštini ukazuje na domaćinsko poslovanje.

2 Komentara

  1. Predlazem da prvo krenete iz svoje avlije.
    U OU u Svrljigu ima mali milion nepravilnosti sto se tice rada zaposlenih a posebna je prica o tome kad su tu,na radnom mestu.
    Procesljajte najpre posebne odseke u ruzicastoj zgradi i dajte primer ostalima.

  2. Predlazem da se prvo proceslja poreska uprava jer tu ima najvise nepravilnosti.Kad se sve proceslja bice jos kandidata za bajbok

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano