Svrljiške novine

DOMAĆINSKI
Broj pregleda

Radna disciplina u Javnim preduzećima

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Milija Miletić održao je danas redovni mesečni sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća i ustanova – korisnika budžetskih sredstava.  Predstavnici-Javnih-ustanova Opšti zaključak  je da se u svim firmama radi shodno planovima i programima i da se uglavnom realizuju svi dogovreni zadaci.

Ovom prilikom posebno smo insistirali na radnoj disciplini i domaćinskom poslovanju, naročito u oblasti finasija, a u svetlu najnovijih mera, uredbi i zahteva Vlade Srbije. Lokalna samouprava je servis građana, i postoji zbog njih, i prvenstveno naši ljudi moraju da budu radno discplinovani i primer ostalima. U tom smislu uveli smo striktno poštovanje radnog vremena, a plata će se primati prema odnosu na poslu, ali i prema urednom dolasku na posao, izjavio je Milija Miletić.

Ovaj sistem biće primenje i kod svih korisnika budžetskih sredstava. Uz to primeniće se maksimalna racionalizacija u trošenju sredstava jer će mnoga davanja iz Republike biti uskraćena, rečeno je na današnjem sastanku.

Mi smo na neki način i očekivali tako nešto, zbog sveopšte teške situacije u Republici, te smo za naše kapitalne projekte obezbedili sredstva u prethodnom periodu i biće nam lakše i zbog činjenice da Opština nema nikakvih dugovanja i obaveza prema trećim licima ili bankama, kad je reč o kreditima, naglasio je predesdnik Miletić posle sastanka.

Pouke radi, na sastanku je iznešen primer slučaja u vrtiću Poletarac kada jedna finasijska transakcija nije urađena u skladu sa propisima pa je maltene došlo do blokiranja transfernih sredstava, što praktično blokira rad i svih korisnika.

Da se takav slučaj ne bi ponovio apeluje se na internu kontrolu, ali istovremeno je načelnik lokalne samouprave Zdravko Krstić zadužen i ovlašćen da sankcioniše neurednost i neažurnost odgovornih u javnim preduzećima i ustanovama pa i u samoj opštinskoj upravi, podnošenjem prekršajnih prijava.

Uredno vodosnabdevanje

Ono što je bitno istaći sa ovog sastanka je zaključak da je vodosnabdevanje trenutno uredno, da je izdašnost izvorišta 50-60 litara u sekundi, što je dvostruko u odnosu na potrebe i da se ne očekuje da u toku leta bude nestašica i isključenja. Značajno je da se užurbano vrše pripreme za početak saniranja udarnih rupa na bivšim regionalnim, sada loklanim i ostalim putnim pravcima i prilazima, da su izvršene sve pripreme za realizaciju akcije Dinar za tri dinara gde opština u projektima mesnih zajednica učestvuje sa tri četvrtine i što se u dosadašnjoj praksi pokazalo delotvornim za brže rešavanje infrastrukturnih projekata u selima.

Najzad treba istaći da je načelnica Sektora za finasije Marina Savić, upoznala prisutne da se izvršenje budžeta odvija prema planu i da je na zavidnoj visini, kao i prošle godine, da su rezultati eksterne revizije poslovanja veoma pozitivni i da je angažovan interni revizor kako bi se preventivno delovalo na finasijsku disciplinu u Opštini i kod svih korisnika budžetskih sredstava, što u suštini ukazuje na domaćinsko poslovanje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Opština Svrljig

RRA Jug predstavlja Programe finansijske podrške preduzetništvu za 2023. godinu

Vrednost: 11.655.094,55 dinara

Izvođač radova na mini pič terenima u Svrljigu podložan ozbiljnoj kritici

Dobro došla deco

Dečja radost u Opštinskoj upravi Svrljig tokom Dečje nedelje: Predsednik i mališani zajedno u akciji

Susret sa predsednikom

Deca iz OŠ ,,Dobrila Stambolić” posetila Opštinu u okviru obeležavanja ,,Dečje nedelje”

USS

Forum mladih Ujedinjene seljačke stranke okupio veliki broj mladih Svrljižana

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

ODLIČNA VEST!

SVRLJIG MENJA IZGLED: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA!!! (VIDEO)

Neophodno

Odbornik Stevanović apelovao da se rekonstruiše ulica Lole Miloševića, prilaz NIS pumpi i put ka Popšici

2 Responses

  1. Predlazem da prvo krenete iz svoje avlije.
    U OU u Svrljigu ima mali milion nepravilnosti sto se tice rada zaposlenih a posebna je prica o tome kad su tu,na radnom mestu.
    Procesljajte najpre posebne odseke u ruzicastoj zgradi i dajte primer ostalima.

  2. Predlazem da se prvo proceslja poreska uprava jer tu ima najvise nepravilnosti.Kad se sve proceslja bice jos kandidata za bajbok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *