Transfer stanica kod Tijovca
Broj pregleda

Regionalna deponija

Predlog Odluke o usvajanju Regionalnog plana upravljanja otpadom Niškog regiona i utvrđivanje predloga Odluke o prihvatanju Ugovora o međusobnim pravima i obavezama u implementaciji Regionalnog plana upravljanja otpadom niškog regiona, bile su glavne tačke sednice Opštinskog veća Opštine Svrljig. 

milija-miletic

Sednici je prisutvovao i rukovdilac Regionalne razvojne agencije – Jug, Bojan Avramović, i objasnio uslove, prava i mogućnosti, našeg učešća u projektu izgradnje regionalne deponije Keleš na potezu Doljevac, gde bi se izvozilo i prerađivalo smeće iz niških i sedam okolnih opština. Prema preliminarnim planovima naša deponija kod Tijovca bila bi samo transfer stanica. Mnogo detalja ovde još nije precizno definisano ali činjenica je da bi regionalno pokupljanje otpadom bilo kvalitenije i ekološki bezbednije ali i nešto skuplje za naše sugrađane. Mi nastojimo da da iznađemo najpovoljnije rešenje za naše sugrađane s obzirom da nas na učešće u regionalnoj deponiji obavezuje zakon a da to nije stvar našeg izbora pa rezerve radi insistiramo i na mogućnost izlaska iz tog društva ako ne ogovara našim sugrađanima, izjavio je predsednik Miletić.

Većnici su razmatrali i predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Svrljig za 2012. godinu sa Izveštajem eksterne revizije, o čemu je referisala načenica Odseka za finasije Marina Savić.

Nastojali smo da izvršenje budžeta bude racionalno, ekonomično i efikasno u potrošnji namenski opredeljenih sredstava. Opština Svrljig je efikasno finasirala potrebe svojih direktnih i indirektnih korisnika za namene koje su utvrđene Zakonom o lokalnoj samoupravi i ostalim katima. Izvršenjem budžeta za prošlu godinu u procentu od 88,24 odsto omogućili smo nesmetano funkcionisanje svih javnih institucija čiji je osnivač opština i realizovani su kapitalni i ostalu projekti u obimu kojim su zaplanirani odlukom o budžetu opštine, zaključila je načelnica Savić, obrazlažući izvršenje po stavkama prema svim korisnicima.
Na istoj sednici većnici su usvojili i predlog Plana i rada i Finasijski plan budžeta fonda protivpožarne zaštite opštine Svrljig.

Informativna služba Opštine.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *