Nastavak bratske saradnje

Svrljig – Šentjernej

Bratska saradnja između Svrljiga i Šentjerneja uspešno je nastavljena i u 2013. godini. 

Franc-Hudoklin-i-Milija-Miletic

Nova ulaganja u opštinu Svrljig mogla bi u narednom periodu biti baš iz evropskih fondova, zaključeno je protekle nedelje u razgovoru predsednika opštine Svrljig Miletić Milije i župana opštine Šentjernej Hudokliina Franca.

Zalagaćemo se da zajedno sa Svrljižanima dobijemo što više sredstava iz evropskih fondova, kako bismo uložili u naše dve opštine. Evropa je prepoznala dobru nameru i prihvatila ideju da deo novca dođe u Svrljig, kaže Hudoklin.

Bolje uslove za život Svrljižani će dobiti zahvaljujući evropskom novcu. Biće rekonstruisani putevi i vodovodna mreža i izgrađeni sportski tereni. Tom prilikom predsednici dveju opština obišli su sportsko igralište Pastirište i budući prostor kupališnog kompleksa koji će biti u sklopu ovog rekreativnog centra.

Milija-Miletic-i-Franc-Hudoklin-u-FK-Svrljig

Proizvodnja zdrave hrane, razvoj poljoprivrede i turizma kroz predstavljanje ogromnih potencijala sa akcentom na bolju vezu glavnog puta kroz Svrljig koji vodi do Babinog Zuba biće odskočna daska povećanja privrednog rasta ove male opštine.

Na dobrom smo putu da izađemo iz kruga nerazvijenih opština. U proteklom periodu imali smo dosta zadataka. Glavni je bio da podstaknemo povećanje nataliteta, a u tome smo svakako uspeli. U narednom periodu nastavićemo da se brinemo o našim sugrađanima i da im pomažemo kao i do sada. Što se tiče Šentjerneja, sa njima smo izgradili veliko prijateljstvo a to će se kroz određene projekte pokazati i na delu, rekao je Miletić.

Slovenačka delegacija je zadnjeg dana posete obišla 17. izložbu ovaca koja je održana na SC Pastirište.

Povezano

1 Komentari

  • Lepa stvar za Svrljig

Komentar

Your email address will not be published.