Šansa za Svrljižane

Stručna praksa, javni radovi i samozapošljavanje

Ukupan broj pregleda:

Danas je potpisan sporazum između opštine Svrljig i niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje o finansiranju programa i realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim akcionim planom zapošljavanja za ovu godinu.

Милија-Милетић

U ime opštine Svrljig sporazum je potpisao predsednik Milija Miletić a sa druge strane, u ime NSZ  Biserka Tošović, direktor filijale u Nišu.

Reč je o zajedničkoj akciji zapošljavanja, gde je  opština Svrljig izdvojila iz budžeta 2.844.000 dinara a Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila sredstva u visini od 8.574.000 dinara. U ovoj godini za ovu namenu opština Svrljig ima raspoloživo 11.574.000 dinara.

Naše opredeljenje je da se ova sredstva iskoriste za stručnu praksu u visini od 5.094.000 dinara, potom za javne radove 5.200.000 dinara i za subvencije za  samozapošljavnje 1.280.000 dinara. Ovo je samo još jedan vid pomoći kojim naša opština nastoji da pomogne sugrađanima da brže dođu do posla i obezbede sebi egzistenciju ili poboljšaju svoj standard, rekao je predsednik Miletić.

Sledi raspisivanje javnog konkursa za učešće poslodavaca i nezaposlenih sa teritorije sveljiške opštine.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *