Search
Close this search box.
Za brži razvoj
Broj pregleda

Zajednički nastup opština

Podeli sa prijateljima:

Juče je u Nišavskom upravnom okrugu održan zajednički sastanak načelnika Okruga i zamenika gradonačelnika Niša sa predsednicima opština i predstavnicima privrede niškog regiona.

1

Kako je istakao zamenik gradonačelnika Niša, Ljubivoje Slavković, ovo je bila prva priprema sistemskih projekata za razvoj ovog dela Srbije. Cilj je zaintregirati razne strane i domaće investitore uz pomoć Republike Srbije, radi bržeg razvoja ekonomski najugroženijeg regiona u državi.

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić je insistirao da je zajednički nastup najbolje rešenje za dijalog sa državnim institucijama radi rešavanja ekonomskih problema.

Ako nastupamo pojedinačno retko ko će uspeti da realizuje i deo svojih zahteva i potreba ali zajednički nastup daje više sigurnosti da se izborimo za realizaciju naših ideja i potreba, rekao je predsednik Miletić.

On je pozvao kolege, predsednike opština, na sastanak  sredinom aprila u Svrljigu, radi dogovra o zajedničkoj inicijativi i nastupu pred republičkim organima radi rešavanja najbolnijih ekonomskih pitanja.

Jedan od krunskih problema u ovom trenutku je kako predlog o otpisu kamate na dugovanja za struju najracionalnije sprovesti na obostranu korist dužnika i potražioca. Kao jedna od mogućih inicijativa predložen je ne otpis već otpust kamata i dupli broj rata za otplatu glavnog duga jer su prvi potezi pokazali da je sadašnji predlog od 200 000 ugovarača za otpis, prihvatilo samo njih 6000.

Na sastanku je od strane načelnika okruga Aleksandra Cvetkovića potekla inicijativa za moguće formiranje Fonda za razvoj juga Srbije, što bi mogla biti jedna u nizu mogućnosti pokretanja posrnule privrede južne Srbije.

Kao rok za sačinjavanje sistemskih predloga određen je 5. april, kada bi ih trebalo dostaviti kabinetu gradonačelnika Niša, odakle bi bili upućeni kao zajednička inicijativa republičkim institucijama.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano