Search
Close this search box.
ODGOVORNO I ISKRENO ZA SRBIJU
Broj pregleda

Seljaci i veterani formiraju Savez

Podeli sa prijateljima:

Danas, 28. februara, u Beogradu u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić potpisao je protokol  o saradnji sa Partijom veterana Rusije i pokretom veterana Srbije. Istog dana predstavljen je novi politički Savez između Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana. 

12

Na sastanku je istaknuto da će sve tri političke opcije u narednom periodu raditi na unapređenju saradnje, odnosno učvršćivanju veze između Srbije i Rusije a sve  u cilju poboljšanja položaja seljaka, radnika i veterana, odnosno svih učesnika rata.

Predstavnici ruske delegacije, predvođeni Jurijem Vasiljevičem Babanskim, razmenili su iskustva o trenutnom položaju i obimu prava koja uživaju veterani i seljaci u dve zemlje i složili se o značaju učešća na prigodnim svečanostima i obeležavanju datuma važnih za Srbiju i Rusiju.

23

Istog dana potpisan je sporazum o osnivanju novog saveza na političkoj sceni Srbije između Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana Srbije pod nazivom ’’ ODGOVORNO I ISRKRENO ZA SRBIJU ’’.

U narednom periodu nastupaćemo, u okviru Saveza, sa ciljem da stvorimo bolje uslove za život poljoprivrednicima, odnosno srpskim seljacima kao i radnicima i veteranima učesnicima rata Srbije – rekao je predsednik Ujedinjene seljačke stranke Miletić.

Takođe, čelnici USS i PV danas su najavili prvi skup koji će biti održan sutra u Sava centru, a potom i niz velikih skupova širom Srbije.

13

Predstavnici ruske delegacije i novooformljenog Saveza ’’ ODGOVORNO I ISRKRENO ZA SRBIJU ’’ Milija Miletić i Saša Dujović sastali su se i sa Premijerom Srbije Ivicom Dačićem i u polučasovnom razgovoru prezentovali mu novu političku snagu Srbije a potom razgovarali i o bitnim državnim pitanjima.

Naredni sastanak sa ruskim veteranima biće održan 9. Maja u Moskvi na dan oslobođenja od fašizma.

2 Komentara

  1. Bravo,pola sveta smo osvojili sa Ruskim veteranima. Sada još samo nam treba savez sa Seljačkom omladinom Kine i da vladamo celim svetom. Mladi kinezi su nam potrebni kao pandam izumirućim Srbima i veteranima Rusije.Genijalno nema šta!

    1. Da nije bilo tih Rusa ovde bi jos uvek bio Hitler, razmisli o tome…
      Kineza da nije isli bi goli i bosi, jer smo toliko osiromaseni i pokradeni da nam jedini spas pruzaju tom kineskom robom koju niko nece, a mi primorani zbog besparice da koristimo…
      Jao Svedska, je*i ga, ladno al’ standard…. samo sto tamo nikog iz Srbije vise nece jer smo i njima dojadili kao socijalni slucajevi… Davljenik se i za slamku hvata, ako pruze i tu slamku dobro je, jer sa druge strane (po tebi bolje) ni ta slamka nije ni na vidiku…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano