Uskoro realizacija
Broj pregleda

Centralni sistem podataka

Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin, u sredu u Palati „Srbija“ u Beogradu,   potpisao je ugovore sa predstavnicima 43 opština, među kojima je i opština Svrljig, o nabavci kompjuterske opreme radi umrežavanja u Centralni sistem podataka.

11

Ovo potpisivanje omogućeno je Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji koji su prošlog decembra potpisali minsitar Ugljanin za Kancelariju za održivi razvoj nerazvijenih područja, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i generalni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbije Milan Krkobabić.

11

Ovo je dokaz kako brzo možemo da završimo posao kad radimo zajedno i zato sam zahvalan i ministarstvu i PTT-u,“ rekao je Ugljanin, dodajući da je bilo krajnje vreme da i nerazvijene opštine sa milion stanovnika budu umrežene u Centralni sistem podataka i da i ti ljudi za nekoliko minuta mogu u svojim opštinama dobiti lična dokumenta.

To je značajan korak napred koji olakšava svakodnevni život,  pomaže u stavranju stimulativnog ambijenta za razvoj tih opština, a olakašaće i kontakt našim ljudima u dijaspori koji bi da ulažu u nerazvijene područja – rekao je Ugljanin.

Ukupna vrednost opreme je 14 miliona dinara, a obezbeđena su 270 račanura i 282 laserska štampača.

Novac za opremu daje Kancelarija, softver, obuku matičara i informatičara, kao i umrežavanje sa Centralnim sistemom obezbeđuje ministarstvo, a PTT će instalirati opremu po opštinama.

Potpisivanju je, u ime opštine Svrljig, prisustvovao predsednik Milija Miletić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • To smo trebali imati jos kada a ne u 21 veku

Komentar

Your email address will not be published.