Svrljiške novine

Dva meseca bez problema
Broj pregleda

Video nadzor u srednjoj školi

Podeli sa prijateljima:

U jedinoj svrljiškoj srednjoj školi 27 godina od njenog osnivanja uveden video nadzor koji uspešno funkcioniše već dva meseca.

skola1

Dvorište srednje škole je godinama popularno mesto za noćne izlaske. Zbog zabačenog mesta na kome se nalazi, bezbednost školskog inventara je par puta dovedena u pitanje.

Stakla na prozorima su lomljena više puta, takođe i ulazna vrata. Dva puta je zabeleženo provaljivanje u prostorije škole.

U Srbiji je više puta registrovan upad nepoznatih lica u škole koji su fizički napadala učenike.

Početkom novembra 2012. godine početo je sa postavljanjem sigurnosnih kamera. Montaža video nadzora je završena sredinom novembra prošle godine, kada je i zvanično počeo sa radom.

Postavljeno je 7 kamera, od toga četiri u hodnicima škole, po jedna na dva ulaza za učenike i jedna ispred ulaza u školsku garažu.

kamera-skola

Monitor na kome se uživo prate snimci sa kamera se nalazi u kancelariji direktora.

Direktorka

Od postavljanja kamera do danas, nije bilo nikakvih problema. Za vreme časova hodnici su prazni i sve je tiho, što nije slučaj u svim srednjim školama. Što se tiče vremena posle nastave i tokom noći, sigurnosne kamere nisu zabeležile nikakvo remećenje mira u prostorijama škole kao ni u dvorištu – kaže direktorka srednje škole Lela Mitić.

Učenicima je u početku bilo teško da se naviknu na kamere. Po njihovim rečima bilo je neprijatno imati osećaj da ih na hodniku neko stalno gleda, ali su kasnije navikli na to. Tako da, kako kažu, sada često i zaborave na postojanje video nadzora.

u-skoli

 Foto i tekst: S.J.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

Dan drugi!

Veliki broj svrljiških sela i dalje bez struje!

Politika

Vladimir Đukanović u poseti Svrljigu (VIDEO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

2 Responses

  1. Lela bravo draga. Skola zivi i radi punom parom tvojom ogromnom zaslugom. Drago mi je da te vidim posle toliko godina.

  2. pre nekoliko godina sam u suočavanju sa direktorkom tvrdio da škola nije odavno vaspitna ustanova što mi je direktorka zamerila. evo dokaza da je to tako,da su deca vaspitavana kući a i u školi ne bi trebalo podstavljati video nadzor. provale u školama obično čine deca zbog ocena u dnevnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *