Search
Close this search box.
Dva meseca bez problema
Broj pregleda

Video nadzor u srednjoj školi

Podeli sa prijateljima:

U jedinoj svrljiškoj srednjoj školi 27 godina od njenog osnivanja uveden video nadzor koji uspešno funkcioniše već dva meseca.

skola1

Dvorište srednje škole je godinama popularno mesto za noćne izlaske. Zbog zabačenog mesta na kome se nalazi, bezbednost školskog inventara je par puta dovedena u pitanje.

Stakla na prozorima su lomljena više puta, takođe i ulazna vrata. Dva puta je zabeleženo provaljivanje u prostorije škole.

U Srbiji je više puta registrovan upad nepoznatih lica u škole koji su fizički napadala učenike.

Početkom novembra 2012. godine početo je sa postavljanjem sigurnosnih kamera. Montaža video nadzora je završena sredinom novembra prošle godine, kada je i zvanično počeo sa radom.

Postavljeno je 7 kamera, od toga četiri u hodnicima škole, po jedna na dva ulaza za učenike i jedna ispred ulaza u školsku garažu.

kamera-skola

Monitor na kome se uživo prate snimci sa kamera se nalazi u kancelariji direktora.

Direktorka

Od postavljanja kamera do danas, nije bilo nikakvih problema. Za vreme časova hodnici su prazni i sve je tiho, što nije slučaj u svim srednjim školama. Što se tiče vremena posle nastave i tokom noći, sigurnosne kamere nisu zabeležile nikakvo remećenje mira u prostorijama škole kao ni u dvorištu – kaže direktorka srednje škole Lela Mitić.

Učenicima je u početku bilo teško da se naviknu na kamere. Po njihovim rečima bilo je neprijatno imati osećaj da ih na hodniku neko stalno gleda, ali su kasnije navikli na to. Tako da, kako kažu, sada često i zaborave na postojanje video nadzora.

u-skoli

 Foto i tekst: S.J.

2 Komentara

  1. pre nekoliko godina sam u suočavanju sa direktorkom tvrdio da škola nije odavno vaspitna ustanova što mi je direktorka zamerila. evo dokaza da je to tako,da su deca vaspitavana kući a i u školi ne bi trebalo podstavljati video nadzor. provale u školama obično čine deca zbog ocena u dnevnicima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano