Miroslav Tošić

Svrljižanin među najboljim šahistima Srbije

Broj pregleda

Iskusni velemajstor Miroslav Tošić iz Svrljiga plasirao se, ispred Šahovskog saveza Vojvodine, na šampionat Srbije koji će se ove godine igradi od 15. do 27. aprila.

1mileTošić je trijumfovao i deklasirao Dejana Nestorovića, iskusnog intermajsotra iz Beograda sa 1,5:0,5. Naime, Nestorović i Tošić su odigrali zaista uzbudljiv meč. Prvo je Tošić stekao prednost ali je neprecizno nastavio, što je Nestorović iskoristio da okrene prednost u svoju korist. Međutim ni iskusni beogradski intermajstor ne koristi ukazanu priliku, tako da velemajstor iz Svrljiga na kraju pobeđuje i vizira kartu za pojedinačni šampionat u drugoj polovini aprila.

Iskusni Tošić, prvo je remizirao belim figurama a zatim crnim zaigrao na sve ili ništa i rizik mu se isplatio.

Inače posle izvanrednog rezultata velemajstora Tošića, šahista Radiša Todorović iz Svrljiga, postigao je još jedan uspeh deobom drugog mesta na veoma jakom rejting turniru u Nišu, pokazavši da šahisti iz Svrljiga mogu ravnopravno da se takmiče i sa šahistima iz drugih,v ećih i razvijenijih šahovskih centara.

Pročitajte i

Preminuo šahovski velemajstor Miroslav Tošić

Šahovski velemajstor Miroslav Tošić preminuo je danas. Povodom smrti šahovskog velemajstora Miroslava Tošić u ponedeljak, 25. novembra biće održana komemoracija u sali biblioteke ,,Gordana Todorović”

3 Komentar

  • Cestitam Toske!

  • Radiša Todorović iz Drajinaca!

  • Cestitam, Tochka!! Pozdrav iz Moskve!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *