Search
Close this search box.
Projekat
Broj pregleda

Promocija ljudskih i dečjih prava

Podeli sa prijateljima:

Danas je, 18.12.2012.godine, u Svrljigu u svečanoj sali SO Svrljig, povodom upoznavanja mladih sa projketom i projektnim aktivnostima održan okrugli sto, kome su pored predstavnika mladih – budućih učesnika projekta, prisustvovali i predstavnici NVO sektora i Lokalne samouprave.

projekat

Projekat se realizuje 18 meseci uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, u okviru EIDHR programa.

Cilj projekta je promocija ljudskih i dečjih prava u jugoistočnoj Srbiji uspostavljanjem dijaloga o kontraverznim pitanjima demokratskih reformi na treninzima, okruglim stolovima i TV debatama, čime se povećava znanje i razvija svest kod mladih i ostalih građana o interkulturalnoj toleranciji kao nacinu rešavanja konflikata i razvoja modernog društva. Takođe, projektom se podstiče particpacija mladih i veći uticaj civilnog sektora u kreairanju javnih politika za decu, kroz zagovaranje za implementaciju postojećeg i donošenje novog zakonodavstva po standardima EU, uz pomoć nacionalne mreže organizacija za decu i njenih organa, kao i nezavisnih regionalnih i lokalnih medija.

Osnovne aktivnosti projekta su: Pripremne aktivnosti na početku projekta; Trening u trajanju od 5 dana za 40 mladih iz jugoistočne Srbije; Okrugli stolovi u svakom od 8 gradova na kojima se određuju prioritetni problemi vezani za temu o kojima ce se debatovati na TV; Debatne radionice na kojima će se definisati rezolucija, istraživati tema i vežbati debata; TV debate – snimanje i emitovanje 10 emisija na regionalnoj TV Zona u kojima učestvuju mladi debateri i njihovi vršnjaci koji cine publiku u studiu; Sastanci sa koordinacionim telom MODSa radi sprovođenja postupka zagovaranja na nacionalnom nivou; Završna konferencija sa pedesetak učesnika na kojoj se usvajaju preporuke i zajednička strategija zagovaranja.

svrljig

Očekivani rezultati projekta se odnose na povećanje nivoa znanja i informisanosti mladih o ljudskim i dečjim pravima i na uspostavljanje održivog dijaloga mladih i stejkholdera oko pitanja javnih politika za decu i mlade u jugoistočnoj Srbiji.

Projekat sprovode Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa UG ”Denizen” iz Svrljiga i u saradnji sa Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, Udruženjem ”Dečja radost” iz Zaječara, Centrom za kreativni razvoj iz Knjaževca, Društvom Roma iz Prokuplja, Klubom mladih ”Iskre” iz Vlasotinca i Srednjom školom ”Niketa Remezijanski” iz Bele Palanke.

U ime lokalne samouprave okruglom stolu prisustvovao je zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stojković.

Jedan komentar

  1. Овај пројекат раде обавештајне службе које се крију иза НВО-а , а нјихов главни цилј је уништаванје наше деце и изазиванје сукоба ради оствариванје геј права. Ускоро ће почети као у енглеској и код нас да убацују више геј садржаје у дечије програме, размислите дали желите да вашу децу у школи треба да воде нормални лјуди или ови који су на слици и слични нјима који све то подржавају.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

FOTO

Zbog ljudskog nemara – učestali požari na teritoriji Svrljiga (HITAN APEL)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano