Svrljiške novine

Projekat
Broj pregleda

Promocija ljudskih i dečjih prava

Podeli sa prijateljima:

Danas je, 18.12.2012.godine, u Svrljigu u svečanoj sali SO Svrljig, povodom upoznavanja mladih sa projketom i projektnim aktivnostima održan okrugli sto, kome su pored predstavnika mladih – budućih učesnika projekta, prisustvovali i predstavnici NVO sektora i Lokalne samouprave.

projekat

Projekat se realizuje 18 meseci uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, u okviru EIDHR programa.

Cilj projekta je promocija ljudskih i dečjih prava u jugoistočnoj Srbiji uspostavljanjem dijaloga o kontraverznim pitanjima demokratskih reformi na treninzima, okruglim stolovima i TV debatama, čime se povećava znanje i razvija svest kod mladih i ostalih građana o interkulturalnoj toleranciji kao nacinu rešavanja konflikata i razvoja modernog društva. Takođe, projektom se podstiče particpacija mladih i veći uticaj civilnog sektora u kreairanju javnih politika za decu, kroz zagovaranje za implementaciju postojećeg i donošenje novog zakonodavstva po standardima EU, uz pomoć nacionalne mreže organizacija za decu i njenih organa, kao i nezavisnih regionalnih i lokalnih medija.

Osnovne aktivnosti projekta su: Pripremne aktivnosti na početku projekta; Trening u trajanju od 5 dana za 40 mladih iz jugoistočne Srbije; Okrugli stolovi u svakom od 8 gradova na kojima se određuju prioritetni problemi vezani za temu o kojima ce se debatovati na TV; Debatne radionice na kojima će se definisati rezolucija, istraživati tema i vežbati debata; TV debate – snimanje i emitovanje 10 emisija na regionalnoj TV Zona u kojima učestvuju mladi debateri i njihovi vršnjaci koji cine publiku u studiu; Sastanci sa koordinacionim telom MODSa radi sprovođenja postupka zagovaranja na nacionalnom nivou; Završna konferencija sa pedesetak učesnika na kojoj se usvajaju preporuke i zajednička strategija zagovaranja.

svrljig

Očekivani rezultati projekta se odnose na povećanje nivoa znanja i informisanosti mladih o ljudskim i dečjim pravima i na uspostavljanje održivog dijaloga mladih i stejkholdera oko pitanja javnih politika za decu i mlade u jugoistočnoj Srbiji.

Projekat sprovode Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa UG ”Denizen” iz Svrljiga i u saradnji sa Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, Udruženjem ”Dečja radost” iz Zaječara, Centrom za kreativni razvoj iz Knjaževca, Društvom Roma iz Prokuplja, Klubom mladih ”Iskre” iz Vlasotinca i Srednjom školom ”Niketa Remezijanski” iz Bele Palanke.

U ime lokalne samouprave okruglom stolu prisustvovao je zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stojković.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Konačno se završavaju radovi

Privodi se kraju izgradnja Vizitorskog centra u Niševcu

Za čistiji grad

Postavljene nove kante na bedemu kod SRC Pastirište

Projekat 2022

Zagađivanje prirode ne prestaje (FOTO)

Odlična!

Predsednik Marković podelio dobru vest za sve građane

Ponedeljak (29.11.2021.)

Stručna edukacija u organizaciji udruženja ,,Sunce istoka”

Dobra vest

Počela prijava za podsticaje koje daju država i SB

Projekat 2021

Ohrabrujući podaci ipak nisu ohrabrujući?

Na bazenu

Večeras u 19h promocija novog turističkog kataloga opštine Svrljig

One Response

  1. Овај пројекат раде обавештајне службе које се крију иза НВО-а , а нјихов главни цилј је уништаванје наше деце и изазиванје сукоба ради оствариванје геј права. Ускоро ће почети као у енглеској и код нас да убацују више геј садржаје у дечије програме, размислите дали желите да вашу децу у школи треба да воде нормални лјуди или ови који су на слици и слични нјима који све то подржавају.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *