Search
Close this search box.
Intervju
Broj pregleda

Davidović o održavanju puteva

Podeli sa prijateljima:

Direktor Javnog komunalnog stambenog preduzeća Svrljig Igor Davidović u intervju za Svrljiške novine kaže da su svi putni pravci prohodni i da je njegovo preduzeće spremno za predstojeću zimsku sezonu.

Igor Davidovic Svrljig JKSP

U nastavku teksta pročitajte intervju direktora JKSP-a Igora Davidovića.

Kako ste prevazišli prvi snežni talas i da li je bilo blokiranih puteva?
Ja ispred JKSP-a mogu da kažem da je opština Svrljig i JKSP Svrljig kome je povereno čišćenje snega ispred opštine Svrljig, nikada spremnije nije dočekalo zimu za razliku od predhodnih godina.  Mogu da kažem da smo predhodnih dana dobro i navreme reagovali, tako da su svi lokalni putni pravci prve, druge i treće kategorije prohodni.

Kakva je prohodnost danas?
Prema podacima dobijenih sa terena svi putni pravci su prohodni.

Postoje li problemi u obavljanju poslova čišćenja snega?
U prvom naletu nismo imali nikakvih problema. Vozila koja smo nabavili u predhodnom periodu su namenska vozila za čišćenje snega i mogu da kažem da je sva mehanizacija ispravna. U slučaju obilnijih padavina u narednom periodu  JKSP ima i ugovore sa podizvođačima i adekvatnu mehanizaciju poslaće na teren, tako da ne očekujem da će doći do bilo kakvih problema ove zime.Igor D

Šta se preduzima po pitanju eventualne pojave ledene kiše i stvaranja poledice?
Danas smo u pripravnosti i u slučaju padavina i ledene kiše blagovremeno ćemo izlaći na ključnim mestima i posipati kolovoze i javne površine mešavinom kamenim agregatom i solju radi bezbednosti svih građana. Od juče smo uveli dežurstvo po direktivi Okružnog i Republičkog štaba za vanredne situacije i našeg Opštinskog štaba, a radnici JKSP-a dežuraju i vikendom.

Kako komentarišete izjavu predsednika opštine o smenama odgovornih za čišćenje i održavanje puteva u zimskim uslovima?
Predsednik opštine ima pravo da kritikuje odgovorne za neočišćene saobraćajnice zbog velikih snežnih nanosa na putnim pravcima prvog reda. Ja kao direktor JKSP preuzimam u narednom periodu svu odgovornost za stanje na putevima u zimskom periodu. Ali takođe tražim od JP Direkcije za izgradnju Svrljig veća ovlašćenja prilikom slanja mehanizacija na teren. Ovu situaciju, po meni, ne treba politizovati. Građani moraju da znaju da čišćenje lokalnih puteva ide po planu zimskog održavanja, tj po prioritetima prve, druge i treće kategorija  i tako ćemo i nastaviti.

Nezvanično saznajemo da u Svrljigu više nema restrikcije vode. Da li možemo da dobijemo zvaničnu informaciju i recite nam kakvo je trenutno stanje na izvorištima?
Tačno da smo pre tri dana obustavili isključenja po reonima zbog vodostaja u mreži, odnosno izdašnost na izvorištima se stabilizovala i normalizovala što ne znači da ne može u budućem periodu doći do smanjenja izdašnosti na izvorištima i ponovo doživeti restriktivne mere. Svakako javnost će biti o svemu blagovremeno obaveštena.

zimska sluzba Svrljig

Inače vozni park ovog preduzeća bogatiji je za još dva profesionalna vozila za čišćenje snega.

4 Komentara

  1. “…izadsnost na izvoristima se stabilizovala i normalizovala…”, pa su ukinte restrikcije i na brdu opet nema vode. Sta je tu normalizovano??

  2. Pisite malo o tome kako direktor placa racune svom tatici po svrljiskim kafanama. Direktor to radi po tatinom pozivu, , sine dodji da refundiras rucak ,, citiram lemija.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju