Search
Close this search box.
Po sedmi put
Broj pregleda

Svrljižani na sajmu hrane i pića

Podeli sa prijateljima:

Svrljiški sir, belmuž, džem, med i ostali specijaliteti narodne kuhinje pripremljeni po vekovnim receptima i na tradicionalni način i ove godine su predstavljeni na 7. sajmu etno hrane i pića koji traju od 27. do 30. novembra 2012.godine u Beogradu.

Sajam BG hrana i pice

Ovo je inače najveća smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu na našim prostorima. Na sajmu se nalazi više od 300 domaćih i inostranih izlagača sa hiljadu različitih proizvoda, među kojima su i Svrljižani sa svojim prepoznatljivim preukusnim proizvodima od mleka i sira.

Na ovaj način želimo da prezentujemo kakvim bogadstvom raspolažemo. Naš štand je jedan od najposećenijih jer su za sira i proizvode iz našeg kraja čuli skoro svi, rekao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Milija Miletic2

Ovako se od zaborava čuvaju stari recepti, karakteristični za pojedine oblasti i regione Srbije, povećava proizvodnja hrane, održavaju i razvijaju seoska domaćinstva.

Pored bogate ponude ukusnih gastronomskih specijaliteta, posetioci mogu da vide i opremu za proizvodnju i čuvanje etno hrane, ali i akreditovane laboratorije, koje se bave bezbednošću i kvalitetom hrane koju konzumiramo.

Ako je po nečemu poznata, Srbija je poznata po kvalitetenoj hrani koju proizvode srpski domaćini. Cilj ovog sajma je da promoviše upravo male domaćine preduzetnike, i da im omogući da plasiraju svoje proizvode, ali pre svega da im pomogne da od tih proizvoda naprave prepoznatljive brendove. Gastronomske brendove koji će naći put do potrošača, u Srbiji, ali prevashodno u inostranstvo.

Svrljižani će na sajmu boraviti do petka, zajedno sa ostalim opštinama sa juga Srbije u organizaciji Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša.

Pokrovitelj Sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Priv­red­ne komore Srbije.

Fotogalerija

4 Komentara

  1. Лепо! Баш! Ко је био од произвођача и домаћина? Чији производи и храна су изложени’?

  2. Изгледа да је Чумели највише потребна наша вијагра, да добије снагу за нове походе.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano