Po sedmi put

Svrljižani na sajmu hrane i pića

Broj pregleda

Svrljiški sir, belmuž, džem, med i ostali specijaliteti narodne kuhinje pripremljeni po vekovnim receptima i na tradicionalni način i ove godine su predstavljeni na 7. sajmu etno hrane i pića koji traju od 27. do 30. novembra 2012.godine u Beogradu.

Sajam BG hrana i pice

Ovo je inače najveća smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu na našim prostorima. Na sajmu se nalazi više od 300 domaćih i inostranih izlagača sa hiljadu različitih proizvoda, među kojima su i Svrljižani sa svojim prepoznatljivim preukusnim proizvodima od mleka i sira.

Na ovaj način želimo da prezentujemo kakvim bogadstvom raspolažemo. Naš štand je jedan od najposećenijih jer su za sira i proizvode iz našeg kraja čuli skoro svi, rekao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Milija Miletic2

Ovako se od zaborava čuvaju stari recepti, karakteristični za pojedine oblasti i regione Srbije, povećava proizvodnja hrane, održavaju i razvijaju seoska domaćinstva.

Pored bogate ponude ukusnih gastronomskih specijaliteta, posetioci mogu da vide i opremu za proizvodnju i čuvanje etno hrane, ali i akreditovane laboratorije, koje se bave bezbednošću i kvalitetom hrane koju konzumiramo.

Ako je po nečemu poznata, Srbija je poznata po kvalitetenoj hrani koju proizvode srpski domaćini. Cilj ovog sajma je da promoviše upravo male domaćine preduzetnike, i da im omogući da plasiraju svoje proizvode, ali pre svega da im pomogne da od tih proizvoda naprave prepoznatljive brendove. Gastronomske brendove koji će naći put do potrošača, u Srbiji, ali prevashodno u inostranstvo.

Svrljižani će na sajmu boraviti do petka, zajedno sa ostalim opštinama sa juga Srbije u organizaciji Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša.

Pokrovitelj Sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Priv­red­ne komore Srbije.

Fotogalerija

Pročitajte i

4 Komentar

  • ovaj Milija u sve se mesa

  • Лепо! Баш! Ко је био од произвођача и домаћина? Чији производи и храна су изложени’?

  • najvise se mesa u belmuz

  • Изгледа да је Чумели највише потребна наша вијагра, да добије снагу за нове походе.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *