Osvetlali obraz
Broj pregleda

Folklorni spektakl u Svrljigu

Sinoć je u prepunoj bioskopskoj sali održan treći ovogodišnji koncert Škole folkolra pri Kulturnom centru Svrljig.

ВЕСТ1

Pred oko 350 posetilaca, ljubitelja folklora i narodnih igara, u subotu 24.novembra, održan je treći samostalni koncert Škole folklora Svrljig. Oni su sinoć ujedno bili i domaćini gostima iz Resnika, sa kojima su zajedno zablistali na bini. Posle ovogodišnje Belmužijade, Svrljižani nisu imali prilike da uživaju u folklornim igrama.

Dusko Zivanovic
Koreograf            Dušan  Živanović

Napravili smo jedno divno veče za sve ljubitelje folklora. Svi posetioci su imali šansu da uživaju u jednom lepom koncertu, lepim igrama iz cele Srbije, rekao je poznati svrljiški koreograf, Dušan Živanović.

Za vreme koncerta publika nije skirvala emocije i zadovoljstvo, te je aplauzima i zvižducima podstakla i bodrila devojčice i dečake. Inače, ovi mladi čuvari svrljiške tradicije do sada su nastupali na mnogobrojnim takmičenjima, a gostovali su i van granica naše zemlje. Njihova škola broji 120 polaznika, a svakog dana interesovanje za folklor je sve veće.

Od sredine jula pa sve do danas imamo još četrdeset polaznika. Takođe, svakog dana imamo sve veći broj prijavljene dece u našoj Školi folklora, rekao je Živanović.

Na večerašnjem koncertu učestvovalo je 35 polazinka Škole folklora Svrljig, kako od najmlađih do onih malo starijih.

ВЕСТ2

Naredni koncert biće održan pred Novu godinu, inače to je ujedno tradicionalni Novogodišnji koncert.

Foto galerija ovde.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *