Osvetlali obraz

Folklorni spektakl u Svrljigu

Ukupan broj pregleda:

Sinoć je u prepunoj bioskopskoj sali održan treći ovogodišnji koncert Škole folkolra pri Kulturnom centru Svrljig.

1

Pred oko 350 posetilaca, ljubitelja folklora i narodnih igara, u subotu 24.novembra, održan je treći samostalni koncert Škole folklora Svrljig. Oni su sinoć ujedno bili i domaćini gostima iz Resnika, sa kojima su zajedno zablistali na bini. Posle ovogodišnje Belmužijade, Svrljižani nisu imali prilike da uživaju u folklornim igrama.

Dusko Zivanovic
Koreograf            Dušan  Živanović

Napravili smo jedno divno veče za sve ljubitelje folklora. Svi posetioci su imali šansu da uživaju u jednom lepom koncertu, lepim igrama iz cele Srbije, rekao je poznati svrljiški koreograf, Dušan Živanović.

Za vreme koncerta publika nije skirvala emocije i zadovoljstvo, te je aplauzima i zvižducima podstakla i bodrila devojčice i dečake. Inače, ovi mladi čuvari svrljiške tradicije do sada su nastupali na mnogobrojnim takmičenjima, a gostovali su i van granica naše zemlje. Njihova škola broji 120 polaznika, a svakog dana interesovanje za folklor je sve veće.

Od sredine jula pa sve do danas imamo još četrdeset polaznika. Takođe, svakog dana imamo sve veći broj prijavljene dece u našoj Školi folklora, rekao je Živanović.

Na večerašnjem koncertu učestvovalo je 35 polazinka Škole folklora Svrljig, kako od najmlađih do onih malo starijih.

2

Naredni koncert biće održan pred Novu godinu, inače to je ujedno tradicionalni Novogodišnji koncert.

Foto galerija ovde.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *