Za pohvalu

Pogledajte kako su preuredili okolinu

Broj pregleda

Stanovnici zgrade broj 4 u Prvomajskoj ulici samoinicijativno preuredili su svoje okruženje i od deponije napravili mini park.

Prvomajska svrljig

Deo grada koji je ličio na deponiju sa prevrnutim kontejnerima  punih srče, plastike, papira i raznih otpadaka, danas liči na pravi mini park sa pupoljicma cveća, zelenom travom i ručno izrađenom ogradicom.

Na ideju da nešto promene došli su četiri stanara zgrade broj 4, u proleće 2012.godine, gde je predhodio problem sa prepunim kontejnerima koji su faktički bili “izvor zaraze“.

Potrudili smo se da nam okolina izgleda lepša i zelenija, ekološki zdravija. Tu svakodnevno izlaze deca i igraju se, prvenstveno je to za njih a onda i za sve nas ostale koji želimo da odmaramo u miru i zelenilu, rekao je predsednik skupštine stanara, Đorđe Irić.

NekadISad
Pre i posle

On je dodao da će sa početkom proleća otpočeti novi radovi na uređenju i postavljanju klupa i dečijih tobogana i igračaka, ali se takođe nada da će im u toj nameri svesrdno pomoći i lokalna samouprava.

Planiramo da uredimo ostatak neuređenog prostora, postavljanjem klupa i propratnih igračaka za najmlađe, samim tim očekujemo pomoć i od lokalne samouprave, naglasio je Irić.

ВЕСТ

Vođeni jednim motivom da preurede svoj letnji kutak, građani ulice Prvomajske, zgrade 4, načinili su prvi ne tako mali korak ka stvaranju boljih i lepših uslova za život. Za ovaj poduhvat nije im trebalo puno novca, već samo dobra volja i želja za promenama.

Pročitajte i

Kontejneri, foto: Đ.J.

Novi kontejneri za uži deo grada

U toku protekle nedelje JKSP ,,Svrljig“ nabavio je 15 novih kontejnera koji će biti smešteni u užem centru grada. Kontejneri će u toku narednih dana

Izgradnja trotoara u Prvomajskoj ulici, foto: Svrljiške novine

Izgradnja trotoara u Prvomajskoj ulici

Pripremni radovi za uređenje i izgradnju trotoara u ulici Prvomajskoj skoro da su završeni. Kako je planirano biće izgrađeni trotoari duž cele ulice, od skretanja

8 Komentar

 • da ovakve stvari postanu pravilo, a ne izuzetak

 • Kada bi svaki treci gradjanin imao bar malo savesti grad bi nam bio puno cistiji. Svaka cast Djordjetu i njegovim drugarima.

 • Da bi nesto bilo lepo nije potrebno puno ali svest gradjana mora da se promeni kako bi se stiglo do zeljenog cilja!Smatram da i lokalna samouprava treba da nam pomogne sa nekim simbolicnim sredstvima kako bi mogli da realizujemo sve ideje a sve u cilju lepseg naselja a samim tim i lepseg grada!Ovom prilikom se zahvaljujem novinarima koji su propratili ovu nasu malu akciju i hvala im sto su nas podstakli da u buducem periodu uradimo jos nesto sto bi bilo korisno za stanare koji zive u ulici Prvomajskoj!

 • Na onoj strani gde je kontejner i danas vrlo često imamo deponiju jer stanari svih zgrada iz Prvomajske bacaju đubre u tim kontejnerima. A druga strana zgrade gde je napravljen parkić jeste lepa i uređena, ali to nema veze sa naslovom ovog „članka“…. U svakom slučaju, pohvale za one koji su se potrudili…

 • Lepo je sve sto se uradi ali stanari koji zive u stambenim zgradama nece ni prstom da mrdnu kako bi uredili zelene povrsine oko svojih zgrada.Ovo sto su u Prvomajskoj uradili je za svaku pohvalu a svi ostali bi trebali da se ugledaju na njih!Opstina bi trebala da pomogne ovim vrednim pojedincima kako bi i drugi uradili nesto lepo i korisno za svoj kvart.Svaka cast Prvomajci!!!

 • U prvomajskoj ulici je bio problem sa kontejnerima a problem je napravio niko drugi nego komunalno preduzece i Igor Davidovic.Stanari iz Prvomajske zgrada br 4 su morali i inspekciji da prijave bezobrazluk i nepravdu od strane komunalca i stanovinike zgrada preko puta parkica jer su svoje kontejnere prebacili na trotoaru i time uciniili ustupak pojedincima sto u buducnosti ne treba da bude slucaj.

 • Pohvale za inicijativu. Moze jos mnogo toga da se uradi.
  Opstina Svrljig bi trebalo da preuzme inicijativu i mobilise sve radno sposobne primaoce socijalne pomoci da zarade novac koje drustvo izdvaja za njih.

 • Sve pohvale stanarima iz br. 4.
  I moram da naglasim da je problem stalno punih kontejnera nastao kad su tu otpatke pocele da bacaju okolni dragstori, cevabdzinice, mesare….

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *