Kvalitetno i na vreme
Broj pregleda

Popis poljoprivrede u Svrljigu

Sudeći po dosadašnjim rezultatima popis poljoprivrede u Svrljigu odvija se bez problema i biće obavljen kvalitetno i na vreme.

POPIS POLJOPRIVREDE SVRLJIG

Obavešten sam od strane popisne komisije da je do sada obavljen popis  u 77  % poljoprivrednih domaćinstava na teritoriji svrljiške opštine, što je i više od planiranog tempa, te da se odvija bez značajnijih problema i da će, možda biti završen i pre roka, ali do 15.decembra do kada je predviđeno da se ovaj značajan državni posao završi, biće sigurno obavljen, reako je predsednik Miletić”.

On je dodao da da je bilo i slučaja bojazni u pojedinim domaćinstvima pa ih je moralo oblizati i po dva puta ali reč je o simboličnom broju takvih.

Član popisne komisije i instruktor ispred Republičkog zavoda za statistiku Momčilo Cakić, takođe prisutan na sastanku, saopštio je da se na terenu svi eventualni problemi rešavaju u hodu i da gro popisivača obavlja svoj posao korektno i odgovorno.

Očito je da popis na području opštine Svrljig prednjači u odnosu na mnoge delove Srbije, jer se, samo  pre nedelju dana čulo na sličnom sastanku u Nišavskom upravnom okrugu, da je prosek popisanih domaćinstava na teritoriji Srbije oko 50 %. Rok za obavljanje ovog posla je 15. decembar ali prema navodima nadležnih popis će se obavljati sve dok ne bude završen.

 

 

 

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Овај попис има сврху да се добију подаци о свим приватним и државним површинама која се необрађују, а која могу да се користе за засејаванје ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНИХ КУЛТУРА, главни у томе је тајкун који држи шећеране и који из америке увози нелегално такво семе.

Komentar

Your email address will not be published.