Iz budžeta opštine
Broj pregleda

Briga o deci se nastavlja

Deca sa posebnim potrebama svakako neće biti prepuštena sebi i brizi roditelja ni po isteku Projekta koji se realizuje sa susednim opštinama izjavio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić posle današnjeg satanka sa prestavnicima Centra za socijalni rad u Svrljigu i Knjaževcu.

opstina svrljig

Reč je o Projektu koji finasira Evropska unija pod nazivom ”Razvoj usloga za decu sa smetnjama u razvoju u Istočnoj Srbiji”. Takvih je na teritoriji opštine Svrljig penaestoro. Finasiranje projekta od strane međunarodne organizacije završava se juna 2013.godine. Nosilac projekta je opština Knjaževac, a u okviru klastera nalaze se0 Svrljig, Boljevac i Pirot.

Milija Miletic3
Predsednik opštine Milija Miletić

 Bez obzira na to, uvek smo isticali da nam je briga o deci prioritet, jednako o radno sposobnim kao i onim sa posebnim potrebama. Sa učesnicima u projektu dogovorili smo da se pomoć takvoj deci nastavi daljim angažovanjem službi i osoba preko Centra za socijalni rad jer su praktično svi shvatili neophodnost angažovanja na ovom humanom zadatku i prednosti ove pomoći našim najmlađim žiteljima. Nastavak Projekta finasiraćemo sredstvima iz budžeta opština, rekao je predsednik Miletić.

Dosadašnje aktivnosti, prema navodima menadžera Projekta, Snežane Pavković, visoko su ocenjene od strane UNICEF-a nadležnog ministarstva, inspekcije i Evropske komisije, tako da je klaster u kome su Svrljig i Knjaževac, praktičnoi najbolji.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *