Search
Close this search box.
Slovenci ne odustaju
Broj pregleda

Čvršća saradnja Svrljiga i Šentjerneja

Podeli sa prijateljima:

Delegacija privrednika i predstavnika lokalne samouprave iz Šentjerneja, predvođena županom Francom Hudkolinom, doputovala je sinoć oko 20 časova u opštinu Svrljig. Njih su sačekali predsednik opštine Milija Miletić i predsdnica SO Svrljig Jelena Trifunović.

poseta vinariji status
U poseti vinskom podrumu u Malči

Poseta Slovenaca dogovorena je prilikom posete naše delegacije Šentjerneju, Novom mestu i Ljubljani.  Slovenci su najpre obišli zgradu opštine, gde je priređena dobrodošlica uz kafu i osveženje . Prisutne je pozdravila predsednica skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Jelena Trifunovic
Jelena Trifunović

‚‚U ime opštine Svrljig želim vam dobrodošlicu. Neki od vas su naši česti gosti tako da slobodno mogu da budu vaši domaćini, vama koji ste prvi put kod nas. Jako nam je drago što ste došli, vi koji dolazite po prvi put nadamo se da ćete poneti prelepe utiske iz Svrljiga‚‚ istakla je predsednica SO Svrljig , Jelena Trifunović.

Predsednik opštine Milija Miletić prisutnima uručio je prigodne  poklone sa obeležjima Svrljiga i poželeo da se saradnja nastavi na svim poljima.

‚‚ Nadam se da ćemo u narednom periodu više pažnje posvetiti u razmeni iskustava na poljima kulture, sporta, turizma ali i zajedno raditi na ostvarivanju ciljeva i pokretanju naše privrede i jačanju poljoprivrede‚‚ naglasio je predsednik Miletić.

Niska mlekara poseta slovenaca

Franc Hudoklin, župan opštine Šentjernej, čovek kome  je opština Svrljig privržena srcu, rekao je da su došli sa namerom da se najbogatiji Šentjernejčani, privrednici, direktori i visoki rukovodioci upoznaju sa privrednim kapacitetima Svrljiga.

Miletic

Franc Hudoklin
Franc Hudoklin

‚‚ Ovom posetom našu saradnju moramo podstaći jačanje partnerstva i saradnju na višem nivou. Imamo ideju da zajedno radimo na razvoju kulture, sporta,  turizma ali i razvijanju komunanih usluga i privrede‚‚ rekao je Hudoklin.

Delegacija Slovenije i predstavnici opštine Svrljig, obišli su pogon ’’Niške mlekare’’ u Svrljigu, poznatu vinariju ’’Status’’ i podrum vina u Malči.

U podrumu Malca

2 Komentara

  1. Најлепши од свих је наш директор комуналца који је једва завршио основну школу, а после тога нјегов тата му је купио дипломе и среднје и више школе. Са нјеговим знанјем он може само да носи канте и да мете улице за други посо није способан.

    1. Koje li si ti skole zavrsio, koje si ti diplome kupio kad nikako da provalis slovo nj se kuca u cirilici posebnim znakom њ… Gde su bili intelektualci svrljiski… Vi bi i te kante izgubili tako sposobni!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano