Search
Close this search box.
Broj pregleda

Škola fudbala ‚‚Aca Menta‚‚ ubedljivo

Podeli sa prijateljima:

Na stadionu SC ‚‚Pastirište‚‚ u Svrljigu, odigrano je treće kolo lige starijih cicibana u organizaciji fudbalskog saveza Niša. Domaćini ovog kola bili su opština Svrljig i ‚‚Veteran-škola fudbala Aca Menta‚‚.

Aca Menta

Takmičenje je počelo u 9,20h a završilo se u 14,50 sati. Početni udarac izveo je Marko Mladenović, član opštinskog Veća opštine Svrljig zadužen za omladinu i sport koji je najperspektivnijem igraču škole fudbala ‚‚Aca Menta‚‚, Urošu Žikiću, uručio zbirku pesama ‚‚Škola na dva gola‚‚. U nastavku ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u čarolijama sa loptom dečaka i devojčica, ali i u lepim golovima sa mnoštvom šansi.

Marko Mladenovic Svrljig

Fudbalskim terenom prodefilovalo je pre 200 malih zaljubljenika u ‚‚bubamaru‚‚ kroz 16 ekipa koje svakog vikenda nastupaju u različitim, u svojstvu domaćina, gradovima jugoistočne Srbije.  U ligi se sa uspehom takmiči ekipa škole fudbala ‚‚Aca Menta‚‚ koju predvodi fudblaski trener Raco Mentović.

Svrljiški dečaci su ubedljivo sa 5:1 (2:0) dobili male fudbalere FK ‚‚Soko‚‚ iz Niša, pogodcima Mitića, Asanovića i najboljeg igrača susreta Uroša Žikića, koji je postigao svoj het-trik.

Ovi dečaci su ovakvom igrom najavili vredan ‚‚kapital‚‚ za bezbrižno svrljiško fudbalsko sutra, rekao je trener Mentović.

Sve utakmice je sa uspehom sudio Republički sudija Bratislav Jović iz Niša.

Rezultati:

Fk Vitez (Niš) – Fk Car Konstantin (Niš) 5:0
Fk Niška Banja-Vrežina (Niš) – Fk Medijana-Kopernikus (Niš)  0:3
Fk Red Star (Niš) -Fk Medijana-Kopernikus (Niš) 5:0
Fk Napredak (Aleksinac) – Fk Fri Kik (Niš) 1:2
Šf Aca Menta (Svrljig) – Fk Soko (Niš) 5:1
Fk Dubočica (Leskovac) – Fk Red Star (Niš) 1:2

ŠF ‚‚Aca Menta‚‚ – FK ‚‚Radnički‚‚ (Niš) 5:1 (3:1)

Vredno je reći da je ŠF ‚‚Aca Menta‚‚ bila uspešna i u duelu protiv ekipe ‚‚Radnički Niš‚‚ u okviru trećeg kola Lige FS Niša. Mlađi cicibani iz Svrljiga savladali su nišku decu rezultatom 5:1, a strelci su bili Savić, Tasić, Jevtić sa po jednim i Jovanović sa dva pogotka.

ŠF ‚‚Aca Menta‚‚ – FK ‚‚Radnički‚‚ (Niš) 0:0 (0:0)

Pioniri svrljiške škole fudbala i Radničkog iz Niša igrali su nerešeno u okviru četvrtog kola lige pionira Fudbalskog saveza Niša. Radnički je imao terensu inicijativu u prvom poluvremenu a Aca Menta u drugom kada zrele prilike propustaju Marković u 58’minutu, Stefanović u 63′ i Marinković u 76′ minutu.

13 Komentara

  1. Lepo je bilo videti razdraganu decu kako sa uživanjem pikaju loptu. Bilo je to pravo uživanje za nas posmatrače, tate, mame, bate, seke, bake i deke. Pohvala organizatorima.

  2. Deci svaka cast!!! Zikic je najbolji u timu,ali je prava sramota da roditelji na dodju da gledaju svoju decu kako se trude! Jos veca je sramota sto smo dosli cak iz Nisa da bodrimo decu iz Svrljiga a doticni gospodin sa bradom, zovu ga ‚‚Gasa‚‚, isteruje majke sa malom decom sa tribina!!!
    Stvarno bi trebalo da uciniti nesto povodom toga! I trebalo bi smisliti gde da sedne i taj mali broj roditelja koji dodje da gleda decu.

    1. Zovu ga Gasa, ali da je samo jedan Gasa to ne bi bio problem, ima 5, 6 Gasa tamo (takvih moralnih gromada, kvaliteta i dobrote, ma duse od ljudi)… I svi oni se ponasaju kao da im je taj FK Svrljig dedovina, kao da je to njihovo privatno vlasnistvo…DOKLE VISE!!!! Krajnje je vreme da se Gase izbace iz FK Svrljiga inace ce i ove nadolazece nade koje smo gledali i uzivali upropastiti.

  3. Taj je iz fk Svrljig oni ne vole našu decu, da vole oni bi imali skolu fudbala. Da nije bilo opstine ni teren nebi dali kao prosle godine. Njih interesuju samo kako da uzmu pare.

  4. Ma pojavili se i Šočići a gde se oni pojave tu je raspad sistema. Tata za sina, sin za sina, deda za unuka i isčupaše da unuk prima 20.000 preko FK Svrljig da vodi neke dečake. Radno mesto mu otvorila lokalna samouprava preko predsednice skupštine i naravnoo moras da postanes član seljačke stranke. Pa gde su bili 5 godine. Gaša je barem nešto uradeo a šočići ništa.

    Zato, pohvale samo školi fudbala “Aca menta” i njihovim trenerima.

  5. Nije vam konkurencija ŠF FK Svrljig, jeste da u njoj radi interesno profesor fizičke kulture koji nikada u životu nije šutnuo loptu i njegov će interes biti u klubu sve dok mu plaćaju preko 20.000 dinara. Posle toga kad se pare potroše i izvesnom opštinskom ćati, “petooktobarskom revolucionaru” Boži nestanu love, biće, kud koji mili moji. Uostalom zna se kako to rade šočići…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano