Jesen stiže u subotu

Broj pregleda

Jesen za stanovnike severne Zemljine polulopte počinje u subotu, 22. septembra, u 16.49 časova. Na dan početka jeseni sunce će izaći u 6.25 časova, a zaći će u 18.35 minuta.

jesen

Jesen će trajati do 21. decembra u 12.12 časova, kada će je zameniti  zima.  Za prvi dan jeseni meterolozi najavljuju sunčano i vedro sa prosečnom maksimalnom temperaturom oko 25 setepeni. Na dan početka jeseni sunce će izaći u 6.25 časova, a zaći će u 18.35 minuta.

„Sunce u subotu u svom kretanju po ekliptici prelazi sa severne na južnu nebesku poluloptu i tada zvanično za nas počinje jesen“, kazao je Milan Jeličić sekretar astronomskog društva „Ruđer Bošković“ .

U Republičkom hidrometerološkom zavodu kažu da nas do kraja ove nedelje očekuje mestimično promenljivo vreme, jer je u sredu i četvrtak moguća kiša i osetno hladno vreme sa maksimalnom temperaturom do 26 stepeni,  a od petka kreće ponovo razvedravanje kada će prosečna teperatura iznositi oko 25 stepeni, koliko se očekuje za vikend.

Pročitajte i

Jesenji dani, foto: M.M.

Stiže nam jesen u ponedeljak!

Jesen nam stiže u ponedeljak, 23. septembra. Po rečima nadležnih iz Republičkog hidrometeorološkog zavodaova jesen biće topla, sa odstupanjem temperature od jedan stepen. Ovo jesni

Jesen u Svrljigu, foto: M. Miladinović

Danas počinje jesen

Na severnoj Zemljinoj polulopti jesen počinje danas u 22.01 časova. U isto vrijeme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proleće. Poslednjeg vikenda u oktobru

Sutra počinje jesen

Sutra nam stiže jesen – tačno u 16 sati i 21 minut. Na dan početka jeseni Sunce će u Srbiji izaći u 6 sati i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *