Search
Close this search box.
Broj pregleda

Prvi put u istoriji sela predškolska ustanova

Podeli sa prijateljima:

Selo Drajinac od danas je, prvi put u svojoj istotiji dobilo predškolsku ustanovu. Odlukom Opštinske uprave a u dogovoru sa odgovornim u matičnoj školi u Svrljigu i vrtiću ,,Poletarac,, oformljeno je porvo odeljenje za predškolsku decu.

Drajinac predskolsko

Predškolsko odeljenje smešteno je u jednoj od učionica isturenog odeljenja Osnovne škole ,,Dobrila Stambolić,, u Svrljigu. A mališane su prvog dana dočekali i prihvatili, predsednica Skupština opštine Svrljig, Jelena Trifunović, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, i direktor vrtića, Dejan Miletić. Tom prilikom čestitali su im polazak u predškolsku ustanovu.

–  Smatramo da je bolje za decu i roditelje da vaspitač iz Svrljiga putuje u Drajinac nego da roditelji dovode decu ili da se organizovano prevoze do vrtića u Svrljigu. Drajinac je jedno od sela sa najvećim brojem đaka i to zaslužuje. Lane smo otvorili predškolsko odeljenje u selu Niševac i praksa je pokazala da smo u pravu te smo se odlučili na ovaj korak, naglašavam ponovo, u intersu dece koja su jedina i prava naša budućnost, rekao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, posle otvaranja predškolskog odeljenja u Drajincu.

Posle upoznavanja mališanima su podeljene igračke sa kojima su domah počeli svoj prvi radni dan.

Jedan komentar

  1. Lepo je sve to ali kad ce obecane koseve da postave u selu?Cim deca malo porastu odose i ako tako i treba!kad nemaju osnovnih uslova za bavljenje sportom

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano