Search
Close this search box.
Broj pregleda

KORNRP: Nastavak saradnje ali i pomoć u poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Vlada Srbije će nastaviti da finansira projekte u nedovoljno razvijenim opštinama, a za ovu godinu u tu svrhu obezbeđeno je 20 miliona evra.  Osim projekata pomoć će biti usmerena i opštinama koje dodatno ulažu u razvoj poljoprivrede.

Ministar bez portfelja

U ime opštine Svrljig sastanku je prisustvovao predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, sa svojim najbližim saradnicima.

Sa Ministrom bez portfelja gospodinom Ugljaninom i Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja imamo odličnu saradnju. Aktivno smo učestvovali na svim projektima do sada. Posebno raduje činjenica da će ovo Ministarstvo u budućem periodu pomoći opštinama koje su veći deo sredstava opredelile za razvoj poljoprivrede, gde Svrljig prednjači u našem regionu,  istakao je Miletić .

“Finansiraćemo prioritetne programe i izradu projekata, posebno ekološke, koji su preduslov za ulazak u Evropsku uniju”, kazao je ministar Ugljanin na radnom sastanku s predstavnicima 46 nedovoljno razvijenih opština.

On je dodao da će pomoć prevashodno biti namenjena izradi urbanističkih planova i projekata, a da će prioritet za planiranje i izgradnju imati planovi za reciklažne centre, kao i sistemi za preradu otpadnih voda. “Kada uđemo u EU svaka opština koja nema centar za preradu otpadnih voda moraće da plaća penale koje lokalni budžeti neće moći da izdrže”, objasnio je Ugljanin.

Palata Srbije

Ministar Ugljanin je potencirao da je neophodno ulaganje u poljoprivredu, jer, kako je rekao, novac uložen u agrar se najbrže vraća investitorima i najavio da će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja davati podsticajna sredstva za poljoprivredu i turizam.

“Nastavićemo i finansiranje projekta Agrobiznis za žene, u sklopu koga je 110 učesnika do sada dobilo sredstva. To nikako ne znači da se mešamo u ingerencije Ministarstva poljoprivrede, već je cilj Kancelarije da se smanji distanca između vlade i opština”, kazao je Ugljanin. Prema njegovim rečima, u nedovoljno razvijenim opštinama u Srbiji živi milion građana kojima treba pomoć od vlade.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano