Search
Close this search box.
Broj pregleda

KORNRP: Nastavak saradnje ali i pomoć u poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Vlada Srbije će nastaviti da finansira projekte u nedovoljno razvijenim opštinama, a za ovu godinu u tu svrhu obezbeđeno je 20 miliona evra.  Osim projekata pomoć će biti usmerena i opštinama koje dodatno ulažu u razvoj poljoprivrede.

Ministar bez portfelja

U ime opštine Svrljig sastanku je prisustvovao predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, sa svojim najbližim saradnicima.

Sa Ministrom bez portfelja gospodinom Ugljaninom i Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja imamo odličnu saradnju. Aktivno smo učestvovali na svim projektima do sada. Posebno raduje činjenica da će ovo Ministarstvo u budućem periodu pomoći opštinama koje su veći deo sredstava opredelile za razvoj poljoprivrede, gde Svrljig prednjači u našem regionu,  istakao je Miletić .

“Finansiraćemo prioritetne programe i izradu projekata, posebno ekološke, koji su preduslov za ulazak u Evropsku uniju”, kazao je ministar Ugljanin na radnom sastanku s predstavnicima 46 nedovoljno razvijenih opština.

On je dodao da će pomoć prevashodno biti namenjena izradi urbanističkih planova i projekata, a da će prioritet za planiranje i izgradnju imati planovi za reciklažne centre, kao i sistemi za preradu otpadnih voda. “Kada uđemo u EU svaka opština koja nema centar za preradu otpadnih voda moraće da plaća penale koje lokalni budžeti neće moći da izdrže”, objasnio je Ugljanin.

Palata Srbije

Ministar Ugljanin je potencirao da je neophodno ulaganje u poljoprivredu, jer, kako je rekao, novac uložen u agrar se najbrže vraća investitorima i najavio da će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja davati podsticajna sredstva za poljoprivredu i turizam.

“Nastavićemo i finansiranje projekta Agrobiznis za žene, u sklopu koga je 110 učesnika do sada dobilo sredstva. To nikako ne znači da se mešamo u ingerencije Ministarstva poljoprivrede, već je cilj Kancelarije da se smanji distanca između vlade i opština”, kazao je Ugljanin. Prema njegovim rečima, u nedovoljno razvijenim opštinama u Srbiji živi milion građana kojima treba pomoć od vlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

Obaveštenje

Tretman suzbijanja komaraca 14. juna u Svrljigu

Jun - mesec roditeljstva

Obnovljen fond biblioteke u gradskom parku u okviru obeležavanja meseca roditeljstva

Sport

Počinje tradicionalni turnr ,,Tri na tri” u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano