Svrljiške novine

Broj pregleda

Pomoć od Kancelarije za održivi razvoj

Jačanjem poljoprivrede i  turizma opština Svrljig preduzima konkretne mere za rešavnje statusa nezaposlenosti .

Ministarstvo bez portfelja

Proteklog vikenda, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, pregovarao je o dodatnoj pomoći razvitku poljoprivrede i turizma sa zamenikom direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, pri Ministarstvu bez portfelja, Edibom Kajevićem.

Prioriteti razvoja opštine Svrljig su u podsticaju poljoprivrede i turizma, što je i osnova a ujedno i prvi korak za dobijanje sredstava od Vlade Republike Srbije, ministarstava i predpristupnih fondova.

–   Rešenje je u poljoprivrednoj proizvodnji, u uzgoju stoke, u plasmanu, prirodnih proizvoda i lekovitog bilja ali i organskih proizvoda koji su izuzetno cenjeni u zemlji ali i u inostranstvu. U narednom periodu ministarstvo bez portfelja daće mogućnost i usmeriti pomoć ka ravnomernom razvoju poljoprivrede, što će za nas biti od velikog značaja, navodi Miletić.

Nakon sastanka Miletić je dodao da će opština Svrljig u što kraćem roku uspostaviti kontakte i sa ostalim Ministarstvima, od kojih u ranijem periodu nije imala značajnu pomoć.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *