Search
Close this search box.
Broj pregleda

Bolja infrastruktura preduslov za jačanje turizma

Podeli sa prijateljima:

Prvi korak i početak dobre saradnje između opštine Svrljig i gradske opštine Pantelej načinjen je u ponedeljak 20.avgusta, da bi se već dva dana kasnije nastavili konkretni razgovori. Drugi radni sastanak održan je u banji Topilo, ali ovog puta  uz prisustvo opština Aleksinac i Crveni krst.

Predsednik opstine Svrljig i predsedni SO Pantelej

Četiri opštine Svrljig, Crveni Krst, Pantelej, Aleksinac, koje se graniče u šumskom predelu pokušaće da u budućem periodu prezentuju sve svoje turističke potencijale turistima iz cele Srbijie ali i iz Inostranstva. Polazna tačka biće opština Svrljig, gde će se dodatno ulagati u infrastrukuru na području kod Popšice, Pirkovca i  Kopajkošare, suprotno od turističke destinacije Babin zub.

Najpre će od banje Topilo, koja je sastavni deo opštine Crveni krst, kroz Popšicu, Pirkovac i manastir Svetog Arhangela Gavrila izgraditi bolja putna veza, što će od države i predpristupnih fondova zatražiti ovaj klaster opština.

Banja Topilo

–   Opština Svrljig sa najviše potencijala za razvoj seoskog turizma za kratko vreme može biti lider u regionu. Potrebno je što pre iskoristiti prirodne resurse kako bi se našli na turističkim mapama Srbije. Ovim poduhvatom imamo velike šanse da poboljšamo putnu infrastrukturu iz pravca Niša prema Popšici, što je preduslov za razvoj turizma. Nakon toga radićemo na Bitno je da potencijalne turiste privučemo da d dođu u Manastir Sveti Arganhel Gavrilo  u Pirkovcu, u Popšici na bazen da vide pećine u Kopajkošari, rekao je Miletić.

Predsednici

Ovom inicijativom mogu se ostvariti dodatna sredstva od Vlade Republike Srbije ali i od drugih predpristupnih fondova i Evropske unije. Kroz ulaganje u turizam opština Svrljig imaće šansu da obezbedi bolji plasman svojih domaćih i poljoprivrednih proizvoda ali i promociju etno kulture što će dodatno uticati na poboljšanje ekonomskog statusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano