Bolja infrastruktura preduslov za jačanje turizma

Broj pregleda

Prvi korak i početak dobre saradnje između opštine Svrljig i gradske opštine Pantelej načinjen je u ponedeljak 20.avgusta, da bi se već dva dana kasnije nastavili konkretni razgovori. Drugi radni sastanak održan je u banji Topilo, ali ovog puta  uz prisustvo opština Aleksinac i Crveni krst.

Predsednik opstine Svrljig i predsedni SO Pantelej

Četiri opštine Svrljig, Crveni Krst, Pantelej, Aleksinac, koje se graniče u šumskom predelu pokušaće da u budućem periodu prezentuju sve svoje turističke potencijale turistima iz cele Srbijie ali i iz Inostranstva. Polazna tačka biće opština Svrljig, gde će se dodatno ulagati u infrastrukuru na području kod Popšice, Pirkovca i  Kopajkošare, suprotno od turističke destinacije Babin zub.

Najpre će od banje Topilo, koja je sastavni deo opštine Crveni krst, kroz Popšicu, Pirkovac i manastir Svetog Arhangela Gavrila izgraditi bolja putna veza, što će od države i predpristupnih fondova zatražiti ovaj klaster opština.

Banja Topilo

–   Opština Svrljig sa najviše potencijala za razvoj seoskog turizma za kratko vreme može biti lider u regionu. Potrebno je što pre iskoristiti prirodne resurse kako bi se našli na turističkim mapama Srbije. Ovim poduhvatom imamo velike šanse da poboljšamo putnu infrastrukturu iz pravca Niša prema Popšici, što je preduslov za razvoj turizma. Nakon toga radićemo na Bitno je da potencijalne turiste privučemo da d dođu u Manastir Sveti Arganhel Gavrilo  u Pirkovcu, u Popšici na bazen da vide pećine u Kopajkošari, rekao je Miletić.

Predsednici

Ovom inicijativom mogu se ostvariti dodatna sredstva od Vlade Republike Srbije ali i od drugih predpristupnih fondova i Evropske unije. Kroz ulaganje u turizam opština Svrljig imaće šansu da obezbedi bolji plasman svojih domaćih i poljoprivrednih proizvoda ali i promociju etno kulture što će dodatno uticati na poboljšanje ekonomskog statusa.

Pročitajte i

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *