Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljig na udaru stranih investitora

Podeli sa prijateljima:

Meteorološki stubovi za ispitivanje potencijala vetra koji su podignuti aprila 2010.godine na Dobriču kod Guševca i na Vetrilima prema Popšici uskoro će uroditi plodom i po svemu sudeći prerasti u vetro – elektrane.

Investitori Svrljig

Vetroelektrane ili aero-elektrane su vrsta elektrana koje koriste energiju vetra, koji je obnovljivi izvor energije. Vetroelektrane se sastoje iz noseće konstrukcije u obliku stuba, vetroturbine, generatora električne energije, dela koji reguliše brzinu obrtanja generatora i izlazni napon vetroelektrane i priključka na neki sistem za akumulisanje energije ili na električnu mrežu. Inače meteorološki stubovi koristili su proteklih godina za ispitvanje potencijala ‘’Ruže vetrova’’ radi kasnijeg postavljanja vetroelektrane na teritoriji opštine Svrljig.

Tim povodom, danas u predsednikovom kabinetu, boravila je delegacija gradske opštine Pantelej predvođena predsednikom SO Bratimirom Vasiljevićem kao i potencijalnim investitor iz Republike Slovačke.

Poseta delegacije Panteleja i slovackog investitora

Ukoliko potencijalni investitor iz Slovačke bude zadovoljan terenom i dosadašnjim+ ispitanim rezultatima, ubrzo možemo očekivati i izgradnju vetro-elektrana, a samim tim i upošljavanje određenog broja ljudi. Svakako želimo da iskoristimo alternativne izvore energije naglasio je Miletić i dodao da je opština Svrljig u predhodnom periodu pregovore vodila i sa investitorima iz Italije, koji žele da ulažu u izgradnju sistema za napajanje solarnom energijom.

Bratimir Vasiljević, je naglasio od kolikog je značaja današnja poseta Svrljigu.

– Želim da izrazim zadovoljstvo što se nalazimo u nama bratskoj opštini Svrljig, sa kojom se ujedno i graničimo. Ovo je prvi korak koji vodi ka dobroj saradnji. Zajedničkim snagama i idejama možemo doći do željenog cilja, odnosno ravnomernom razvoju naših opština, naglasio je Vasiljević.

Miletic Vasiljevic

Oni su nakon sastanka, u pratnji predsednika Miletića i zamenika direktora Direkcije Dobrivoja Stojanovića, obišli teren na Dobriču i Vetrilima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano