Završena 7. ‚‚Belmužijada‚‚

Broj pregleda

U nedelju, 5. avgusta, proglašenjem pobednika u spravljenju belmuža, sportskim disciplinama, odabirom najlepše pastirice i koncertom Saše Matića završena je ovogodišnja sedma ‚‚Belmužijada‚‚.

BELMUZIJADA SVRLJIG 2012

Najveću kulturnu i privredno-turističku manifestaciju u ovom delu Srbije, koja je trajala 3, 4 i 5 avgusta, organizovao je svrljiški Kulturni centar, pokrovitelj je bila Opština Svrljig u saradnji sa Kancelarijom za održivi razvoj republike Srbije i mnogobrojnim sponzorima. Inače, ovo je druga godina za redom da se ova manifestacija održava na gradskom stadionu Sportskog centra ‚‚Pastirište‚‚ na kome je tokom tri dana prodefilovalo više od 50 hiljada posetilaca iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz inostranstva.

Sanja Ilic Balkanika1

Prvog dana ‚‚Belmužijade‚‚ održan je koncert Ane Bekute, a na otvaranju je govorio i Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić. Drugog dana nastupio je pevač Adil, dok je poslednjeg, trećeg dana, publiku uveseljavao jedan od najpoznatijih srpskih pevača, Saša Matić.

Publika

Pored poznatih ličnosti, na manifestaciji je učestvovao folklorni ansambl iz Grčke, odnosno iz Soluna.

Urucenje nagrada

Na ovogodišnjoj „Belmužijadi“, posetioci su mogli da uživaju u raznim takmičenjima, na kojima je učestvovalo preko 1.000 takmičara, od kojih je najveće interesovanje izazvalo takmičenje u ‚‚spravljenju‚‚ belmuža, ali i druga takmičenja poput izbora za najlepšu pastiricu, takmičenje u domaćoj radinosti i starim specijalitetima, Izbor za najlepši štand i takmičenje u pastirskim disciplinama (bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, pastirski višeboj, skok u dalj)

Pastirice

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, i predsednica SO Svrljig, Jelena Trifunović, obučeni u tradicionalnu, narodnu svrljišku nošnju, najuspšenijim učesnicima uručili su zahvalnice, pehare i medelje.

Sasa Matic

 Ostale fotografije pogledajte na našem fejsbuk profilu na ovom linku

Pročitajte i

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

3 Komentar

  • La primera vez que visitó su ciudad y yo estoy encantado, sólo seguir adelante. Belmužijada su super

  • Ekstra organizacija,svaka cast…

  • PUNO MI SE SVIDA ALI NA ZALOST OVE GODINE NISAM MOGLA DA DODEM

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *