Lalinac i Grbavče zajedničkim snagama pobedili Niševac

Broj pregleda

U drugom susretu sela, 17.jula, zajednička ekipa Lalinac – Grbavče uspešnija od gostiju iz Niševca. Krajnji rezultat 98:93.

Lalinac selo 01

Tradicionalan doček priređen je juče u 19 časova u centru sela. Goste su dočekali predstavnici mesne zajednice, zdravičari i folklorna grupa koja je uz pratnju poznatog svrljiškog harmonikaša priredila toplu dobrodošlicu mnogobrojnim gostima i posetiocima iz susednih sela.

Zdravica i dobrodoslica u centru sela

Centralni događaj odigrao se u dvorištu osnovne škole, a pred nastup ekipa zaigralo je i staro i mlado.

Kolo opstenarodno veselje

Meštani Lalinca, prisutnim gostima i posetiocima, predstavili su etno sobe i način na koji čuvaju od zaborava stare običaje.

Etno soba

Kako su se nekada i na koji način pripremala stara tradicionalna jela.

Etno soba 2

Na početku takmičarskog dela ekipa Lalinac-Grbavče nizala je dobre rezultate u sportskim nadmetanjima.

Sportske discipline

Domaćini su bili uspešniji u igrama bacanje kamena s ramena i nadvlačenju konopca dok su gosti dominirali u pastirskoj disciplini skok u dalj, što nije bilo dovoljno za izjednačen rezultat.

Ziri i publika

Gosti su posle sportskih disciplina takmičenje nastavili sa 15 bodova manje, ali ni tada nisu posustali već su Niševac predstavili u najboljem svetlu.

Gosti pevaju

Po oceni žirija, kome je svaki put teži zadatak da odluči ko će pobediti, domaćini su bili bolji u predstavljanju narodnih običaja i ostalim tačkama koje su na kraju bile presudne za krajnji rezultat.

Kolo

Na kraju takmičarskog dela odigrano je zajedničko kolo.

Pročitajte i

Komentar

Your email address will not be published.