Search
Close this search box.
Broj pregleda

Prvi put u istoriji visokoškolska ustanova u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Svrljig će uskoro, po prvi put u svojoj istoriji, dobiti visokoškolsku ustanovu iz oblasti menadžmenta.

razgovor u srednjoj skoli

Što se tiče obrazovanja u Svrljigu za sada postoje predškolska ustanova, osnovna i srednja škola. Srednja stručna škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš‚‚  u prošlosti je imala odeljenje opšteg smera gimnazije, preseljeno iz Bele palanke, a kasnije, velikim interesovanjem za ekonomiste otvoreno je odeljenje tog smera. Samim tim, veliki broj svrljiških đaka ostao je da školu pohađa u Svrljigu a redovno se upisuju i đaci iz okolnih gradova, Niša, Aleksinca, Leskovca i dr.

– Danas smo potpisali ugovor o poslovnoj saradnji između opštine Svrljig i Visoke škole strukovnih studija za menadžment u saobračaju iz Niša. Reč je o visokoškolskoj ustanovi na kojoj polaznici mogu da steknu diplomu više i visoke škole u rangu fakulteta pa i doktoriraju ako su zainteresovani. Smatram da je to od ogromnog značaja za Svrljig jer mladim ljudima pruža mogućnost da se obrazuju u svom gradu a njihovim roditeljima donosi značajnu uštedu koju bi imali za troškove školovanja u drugom gradu. Opština će sa svoje strane obezbediti logistiku poput prostora za nastavu a škola stručne predavače. Sledi zahtev ove ustanove kod nadležnog Ministarstva da matična jedinica dobije akreditaciju za otvaranje isturenog odeljenja u Svrljigu i nastojaćemo da ovaj poduhvat realizujemo u što kraćem roku ako je moguće i za narednu školsku godinu, rekao je prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Svrljig Milija Miletić. 

Drago mi je da je predsednik Miletić pokrenuo inicijativu višegodišnje ideje za čiju realizaciju do sada nije bilo zakonskih mogućnosti. Mi u Nišu već imamo polaznike iz Svrljiga ali realizacijom ove ideje narednim generacijama će studiranje biti mnogo lagodnije u svom gradu, pogotovu ako je to školovanje uz rad. Pored školovanje menadžera za saobraćaj imamo i smer za menadžment u javnim uslugama a verujem da će uskoro biti akreditovan i smer za školovanje stručnjaka iz oblasti kriminalistike, istakao je direktor Kostadinović.

Potpisivanju ugovora i dogovoru o budućoj saradnji, prisutvovali su načelnik Opštineke uprave Zdravko Krstić i direktorica Srednje škole ,,Dušan Trivunac Dragoš, Lela Mitić kao i sekretar škole, Ljubiša Stojković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano