Nastavak podsticaja nataliteta

Broj pregleda

Danas, 31.maja, u svečanoj Skupštinskoj sali, uručena je finansijska pomoć, novim bračnim parovima, roditeljima novorođene dece i nezaposlenim porodiljama. Takođe, uručene su i stipendije studentima završnih godina postdiplomskih studija. 

Milija Miletic predsednik opstine Svrljig

Nastavljamo tradiciju,  naše je opredeljenje, upkos skromnim sredstvima u budžetu, da izdvojimo što više sredstava za visoko-školsko obrazovanje mladih sa ovog područja jer je budućnost našeg kraja u njihovom angažovanju u privredi, poljoprivredi i ustanovama i institucijama. Takođe veoma sam zadovoljan porastom nataliteta i brojem sklopljenih brakova, jer to svakako utiče na našu budućnost, na budućnost Svrljiga, istako je predsednik opštine, Milija Miletić.

Podela novcane pomoci

Finansijsku pomoć prilimo je 7 bračnih parova od kojih je jedan zasnovan na selu, 6 roditelja je primilo pomoć za novorođenčad za decu koja su rođena u periodu od marta do maja ove gosdine. Uručeno je i 50 stipendija apsolventima.

Pročitajte i

2 Komentar

  • U povećanje nataliteta treba da se uključe i gradski čelnici svojim primerom, tako što će proširiti svoje porodice. Bravo za pomoć mladima.

  • Poz za Jelenu, tako treba.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *