Search
Close this search box.
Broj pregleda

Kiša ne prestaje, moguće poplave

Podeli sa prijateljima:

Dok kiša gotovo nezaustavljivo pada stanovnici Svrljiga strepe od novih poplava. Štab za vanredne situacije je u pripravnosti.

pada kisa u svrljigu

Kiša ne prestaje da pada, a već u toku jučerašnjeg dana su reke drastično nabujale. Najkritičniji deo je upravo ispod zelene pijace, u blizini Elektrodistribucije.
Svrljižani sada strahuju od novih poplava a mi smo danas razgovarali sa njima.

Živim u prigradskom naselju, pored reke. Tu uzgajam stoku, redovno ih ispustam na pašu. Baš onomad kada nas je zadesila katastrofa čula sam kako nailazi nabujala voda, ne mogu vam opisati taj osećaj. Pošto imamo kanalizaciju do štale, koja je već polako počela da se izliva, znala sam da je poplava u blizini. Ne znam šta me je snašlo, ali na svu sreću smo na malom uzvišenju pa nam voda nije podavila stoku, govori za Svrljiške Novine, starija sugrađanka.

Pojedini Svrljižani su u neverici, neki kažu da je to normalno a neki tvrde da ovakvih poplava nije bilo od pedesetih godina.

Ovakve poplave nismo doživeli još od 53. godine. Nismo bili spremni, poplavljene su nam bašte, dvorišta, nisam mogao otvoriti vrata na mom automobilu, voda je sve redom nosila, kaže jedan sugrađanin iz naselja Lukavica i dodaje da su sada i oni u pripravnosti od mogućih bujica odnosno izlivanja reka.

Ukoliko padavine ne prestanu moramo biti spreni na nova izlivanja Svrljiškog Timoka. Štab za delovanje u vanrednim situacijama je dostupan svima 24 sata dnevno, telefon 821-018 .

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano