Svrljiške novine

Broj pregleda

Obeležen 8. maj dan opštine Svrljig

Danas je svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8.maj, Dan opštine Svrljig,  kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji.

Jelena Trifunovic USS

Uz prisustvo velikog broja gostiju, direktora ustanova i preduzeća, odbornika SO Svrljig sednicu je otvorila aktuelna predsednica skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

–   Drago mi je što ste došli da zajedno obeležimo dan opštine. Sa ove svečane sednice izostaće podela plaketa i nagrada, ali će takođe svi biti ispoštovani u narednom periodu, naglasila je Trifunovićeva.

Milija Miletic

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, u znaku pažnje prema mladim talentima iz Svrljiga, pesnikinji Julijani Dobrošinović, uručio je lap top.

–   Ja sam najmlađi registrovani književnik Srbije i dijaspore. Moram da pohvalim opštinu Svrljig koja mi je uvek izlazila u susret i koja je uvek znala da podrži mlade talente kao i sad. Iskoristiću priliku da čestitam gospodinu Miliji Miletiću na pobedi na izborima i da se još jednom zahvalim za svu podršku od njega, rekla je Dobrašinovićeva.

Milija i Dobrasinoviceva

Današnji dan, predsedniku Miletiću, čestitao je i župan opštine Šentjernej iz Slovenije, Franc Hudoklin i ostali saradnici iz zemlje i inostranstva.

gosti

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *