Svrljiške novine

Broj pregleda

Održan 4. tradicionalni sabor lovaca

Predhodna tri sabora obeležena su u znaku lova, odstrelom predatora, prvenestveno vuka, današnji sabor je obeležen u znaku druženja bez oružja. Predsednik udruženja kaže da je zbog vanredne situacije koja je bila na snazi u našoj opštini divljač pošteđena, tako da je u zimskom periodu vršena prihrana divljači na terenu.

  •  Time smo hteli da pokažemo da lovstvo i lov ne znači samo odstrel već i uzgoj i zaštitu divljači. To lovci svakako dokazuju svake godine i svakog dana na terenu. Upravo i ova manifestacija druženje bez puške je pokazatelj takve prednosti i vrlina lovstva, rekao je predsednik lovačkog udruženja ‚‚dr Milenko Hadžić‚‚ – Zlatimir Rašić.

Rasic Z predsednik LU

 Lovci su svakako dokazali da svrha nije samo lovstvo i lov već i bogaćenje terena divljačima, oni su proteklih godina svrljiške terene obogatili unosom zeca, fazana i preko 40 t zrnaste i habaste hrane .

Što se tiče konkretno lova i zaštite od štetočina, lovci godišnje odstrele više od 300 lisica, 150 – 200 divljih kuna, 100 mačaka. Zamislite kako bi naš grad i naša sela izgledali da se za četiri godine ne odstreli ni jedna lisica, dodao je Rašić.

lovci svrljig

Podsećamo da Udruženje lovaca ‚‚Dr Milenko Hadžić‚‚ broji blizu 500 članova

Prisutne lovce pozdravio je i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić koji je tom prilikom naglasio da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa ovim udruženjem i da će se ta tradicija nastaviti.

Današnjoj svečanosti pored svrljiških lovaca, prisustvovali su i lovci iz Pirota, Gadžinog Hana, Bele Planke, Knjaževca i Aleksinca .

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *