Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održan 4. tradicionalni sabor lovaca

Podeli sa prijateljima:

Predhodna tri sabora obeležena su u znaku lova, odstrelom predatora, prvenestveno vuka, današnji sabor je obeležen u znaku druženja bez oružja. Predsednik udruženja kaže da je zbog vanredne situacije koja je bila na snazi u našoj opštini divljač pošteđena, tako da je u zimskom periodu vršena prihrana divljači na terenu.

  •  Time smo hteli da pokažemo da lovstvo i lov ne znači samo odstrel već i uzgoj i zaštitu divljači. To lovci svakako dokazuju svake godine i svakog dana na terenu. Upravo i ova manifestacija druženje bez puške je pokazatelj takve prednosti i vrlina lovstva, rekao je predsednik lovačkog udruženja ‚‚dr Milenko Hadžić‚‚ – Zlatimir Rašić.

Rasic Z predsednik LU

 Lovci su svakako dokazali da svrha nije samo lovstvo i lov već i bogaćenje terena divljačima, oni su proteklih godina svrljiške terene obogatili unosom zeca, fazana i preko 40 t zrnaste i habaste hrane .

Što se tiče konkretno lova i zaštite od štetočina, lovci godišnje odstrele više od 300 lisica, 150 – 200 divljih kuna, 100 mačaka. Zamislite kako bi naš grad i naša sela izgledali da se za četiri godine ne odstreli ni jedna lisica, dodao je Rašić.

lovci svrljig

Podsećamo da Udruženje lovaca ‚‚Dr Milenko Hadžić‚‚ broji blizu 500 članova

Prisutne lovce pozdravio je i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić koji je tom prilikom naglasio da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa ovim udruženjem i da će se ta tradicija nastaviti.

Današnjoj svečanosti pored svrljiških lovaca, prisustvovali su i lovci iz Pirota, Gadžinog Hana, Bele Planke, Knjaževca i Aleksinca .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano