Sve više brakova i beba u Svrljigu

Broj pregleda

Danas je podeljeno dva ipo miliona dinara  mladim bračnim parovima, roditeljima novorođenih beba i apsolventima.
Od septembra prošle godine do danas podeljeno je čak 28 nadoknada za bebe što je automatski zabeležilo porast prirodnog priraštaja. Podatak da je u prošloj godini sklopljeno svega 27  a u prva tri meseca 2012.g. 55 brakova ukazuje na to da je predlog koji je podnela USS, a koji je jednoglasno usvojen, pravi potez.

stipendisti
Sa isplatama ne zaostaju ni apsolventi koji svakog meseca od opštine dobijaju stimulaciona sredstava u iznosu od 5,000 dinara.

Pošto je Predlog USS uspeo, samim tim načinjen je značajan pomak u rešavanju problema priraštaja i ostanka u gradu, predsednik opštine Svrljig istakao je da će se u predstojećem periodu ozbiljno raditi na otvaranju novih radnih mesta i upošljavanju mladih ljudi.

Danas je novčanu nadoknadu primilio 16 bračnih parova, 3 bebe, 2 nezaposlene porodilje i 30 apsolvenata.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Za apsolvente i bebe svaka čast! A za mlade bračne parove preba ispitati kakvi su se to sve „mladi“ bračni parovi venčali,polovina onih koji godinama žive u vanbračnoj zajenici po nekoliko godina i to sa decom.A mladi bračni par ipak nisu lica koja su sklopila brak krajem 2011.god.- kakva ironija…. Mislim da je došlo je do zloupotrebe….
    P.S. Koja su to radna mesta i ja čekam posao; na birou nema ničeg…

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.