Search
Close this search box.
Broj pregleda

Dva miliona za čistiji grad

Podeli sa prijateljima:

Na zahtev opštine Svrljig u cilju očuvanja životne sredine i poboljšanja uslova higijene od Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja dobijeno je 2 miliona dinara za nabavku novih kontejnera.

ocistimo

Svrljig će uskoro dobiti još nekoliko desetina novih kontejnera za odlaganje smeća. To je rezultat potpisivanja ugovora između opštine Svrljig i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja uz posredovanje Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije. Konkrteno predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,  potpisao je ugovor sa resornim Ministarsvom i Fondom, da Svrljig u okviru akcije ,,Očistimo Srbiju,, dobije dva miliona dinara.

Jedan od aktera u postupku pribavljanja ovih sredstava je i JKSP Svrljig, tačnije direktor Igor Davidović. Prema njegovim navodima Svrljig će za dva miliona dinara nabaviti više desetina kontejnera, prvenstveno za otpad i pet ambalažu a potom i za odlaganje papira. Na loklacijama u gradu, gde je to potrebno, umesto starih – dotrajalih kontejnera biće ubačeni novi kontejneri. To ne znači da stari kontejneri idu na otpad već da će biti remontovani i postavljeni na nove lokacije.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano