Search
Close this search box.
Broj pregleda

Dva miliona za čistiji grad

Podeli sa prijateljima:

Na zahtev opštine Svrljig u cilju očuvanja životne sredine i poboljšanja uslova higijene od Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja dobijeno je 2 miliona dinara za nabavku novih kontejnera.

ocistimo

Svrljig će uskoro dobiti još nekoliko desetina novih kontejnera za odlaganje smeća. To je rezultat potpisivanja ugovora između opštine Svrljig i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja uz posredovanje Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije. Konkrteno predsednik opštine Svrljig Milija Miletić,  potpisao je ugovor sa resornim Ministarsvom i Fondom, da Svrljig u okviru akcije ,,Očistimo Srbiju,, dobije dva miliona dinara.

Jedan od aktera u postupku pribavljanja ovih sredstava je i JKSP Svrljig, tačnije direktor Igor Davidović. Prema njegovim navodima Svrljig će za dva miliona dinara nabaviti više desetina kontejnera, prvenstveno za otpad i pet ambalažu a potom i za odlaganje papira. Na loklacijama u gradu, gde je to potrebno, umesto starih – dotrajalih kontejnera biće ubačeni novi kontejneri. To ne znači da stari kontejneri idu na otpad već da će biti remontovani i postavljeni na nove lokacije.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano