Pravo na subvencionisani prevoz

Broj pregleda

Opštinsko veće opštine Svrljig,na današnjoj sednici, usvojilo je Uputstvo o korišćenju subvencionisanog javnog prevoza putnika na teritoriji opštine Svrljig.

   –  Odluka o subvencionisanom prevozu doneta je decembra prošle godine a sada usvajamo uputstvo o korišćenju koje se odnosi na kriterijume i elemente korišćenja subvencionisanog javnog prevoza putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Svrljig. Pravo na korišćenje subvencionisanog prevoza u prigradu imaju:

  • trudnice
  • lica starija od 70 godina
  • i osobe sa invaliditetom  od  sedamdeset do sto odsto telesnog oštećenja i njihovi pratioci.

Korisnicima će odsek za privredu Opštinske uprave Svrljig izdavati legitimacije na osnovu njihovog zahteva, koji treba da sadrži najosnovnije podatke poput imen,a i prezimena, JMBG i broj lične karte, adresu korisnika, fotografiju korisnika, oznake opštine Svrljig i prevoznika i  datum izdavanja, rekla je zamenica načelnika Opštinske uprave Dejana Mitić, upoznavajući većnike sa detaljima uputstva.

  Pored navedenih podataka  za odredjene kategorije putnika potrebna je potvrda lekararešenje o invaliditetu,rešenje o starateljstvu ili pak za maloletnike izvod iz matičnih knjiga rodjenih. Preciznije podatke korisnici mogu dobiti u Odseku za privredu Opštinske uprave Svrljig. Usvajanjem od strane većnika upustvo je počelo i praktično da važi i da se primenjuje.


Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *