Search
Close this search box.
Broj pregleda

Dan venčanja u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Danas je u Svrljigu po prvi put održan ‚‚Dan venčanja‚‚ 15 parova je reklo DA.
Na Dan zaljubljenih,  i obeležavanje Svetog Trifuna – katoličkog Svetog Valentina, u Svrljigu je venčano 15 parova. Venčanje je obavljeno u prisustvu brojnih rođaka, prijatelja i svedoka i ovakav čin, po prvi put priređen u Svrljigu, sigurno će svima ostati dugo u sećanju.

Kolektivno vencanje Svrljig

Veruje se da je naglom porastu venčanja u  Svrljigu doprinela odluka Skupštine opštine Svrljig, doneta na inicijativu Ujedinjene sleljačke stranke, da mladenci sa teritorije Svrljiga dobiju bespovratnu pomoć od 100.000 ili 150.000 dinara ako žive na selu.

Vencanje prsten mladozenja i mlada

–         Uprkos vanrednoj situaciji, smetovima zatrpanim i ledom okovanim putevima, odlučili smo da upriličimo svečanost za mladence koji su se prijavili za venčanje u februaru. Dogovorili smo se s njima i odabrali da to bude venčanje na dan zaljubljenih. Mladi su naš prioritet svih prioriteta i opština će učini sve da se negativan trend opadanja stanovništva na našoj teritoriji zaustavi obezbeđivanjem uslova u Svrljigu ili na selu, sve jednako, kroz otvaranje novih poslova i zaposlenja i finasijsku potporu razvoju poljoprivrede, zadržimo te ljude na domaćem ognjištu. Ja im svima želim srećan početak , puno dece i zaposlenje za one koji ga nemaju, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić u čijem je prisustvu i prisustvu predsednice Skupštine opštine Svrljig Jelene Trifunović, ovaj svečani čin obavljen u sali Lokalne samouprave.

Napolju mladenci Svrljig

Tako je u čitavoj prošloj godini u Svrljigu  sklopljeno samo dvadesetak brakova a u januaru i februaru več trideset mladih parova se venčalo a u najvi je, do kraja meseca, još desetak.

2 Responses

  1. Da li neko ima podatak,koliko se mladih vratilo iz vecih gradova(Niš.Beograd pa i Svrljig)da živi na selu.Pošto imamo rezultete popisa i oni kazu da se opština smanjila za više od 3 h ljudi,neka neko stavi ovaj podatak.

    1. A što se ti ne vratiš na selo da nam pokažeš da je to u ovoj državi moguće, i da ljudi na selu mogu da žive pošteno i lepo od svog rada!!??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano