Broj pregleda

Štab: Obustava nastave, struju obavezno štediti

Pored nove Odluke o prinudnoj štednji električne energije i produženju raspusta za školarce, štab je na današnjem zasedanju podneo izveštaje, upoznao prisutne članove o trenutnom stanju i odredio nadzor koji će biti zadužen za vršenje kontrolu na terenu.

Direktor Doma Zdravlja, Dragan Budimović, upoznao je prisutne sa medicinskom intervencijom u selu Manojlica gde je njegova ekipa u saradnji sa vatrogasno-spasilačkom ekipom prevezla dete iz ovog sela do dečije hirurgije u Nišu. Vatrogasci svoj deo posla obavljaju profesionalno tako da do sada nismo imali velikih problema na terenu, rekao je direktor Budimović.

Po rečima direktora JKSP Svrljig, Igora Davidovića, putni pravci koji su juče u toku dana očišćeni već uveče su bili teško prohodni za putnička vozila.
–      Nanosi su veliki, po negde i do pola metra bez obzira što je na tom pravcu mašina za razčišćavanje prošla pre četiri sata. Situacija je taška, a mi se trudimo da oslobodimo sve alternativne puteve, rekao je Davidiović.

Štab je doneo naredbu  da se sve svetleće reklame i ukrasi u gradu ugase u toku prinudne štednje struje. Nadležna inspekcija intezivno će obilaziti radnje i njihove vlasnike, pritom kontrolisati stanje na terenu i štabu svakodnevno podnositi izveštaje.

U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije, Odlukom Ministarstva prosvete i Odlukom Štaba za vanredne situacije obustavlja se nastava za svu decu koja pohađaju nastavu u osnvonoj i srednjoj školi u periodu od ponedeljka 13.02.2012.god.  do petka 17.02.2012.god, a  Odluka važi i za decu koja pohađaju  P.U. Poletarac – u poludnevnom boravku.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Svaka cast za angazman. Samo ako nastave jos neki dan da se mangupiraju i slikaju se gologlavi po svrljiskim smetovima navucuice sinuse…Ja obicno kad je hladno navucem kapu i rukavice…

Komentar

Your email address will not be published.