Search
Close this search box.
Broj pregleda

Štab: Obustava nastave, struju obavezno štediti

Podeli sa prijateljima:

Pored nove Odluke o prinudnoj štednji električne energije i produženju raspusta za školarce, štab je na današnjem zasedanju podneo izveštaje, upoznao prisutne članove o trenutnom stanju i odredio nadzor koji će biti zadužen za vršenje kontrolu na terenu.

Direktor Doma Zdravlja, Dragan Budimović, upoznao je prisutne sa medicinskom intervencijom u selu Manojlica gde je njegova ekipa u saradnji sa vatrogasno-spasilačkom ekipom prevezla dete iz ovog sela do dečije hirurgije u Nišu. Vatrogasci svoj deo posla obavljaju profesionalno tako da do sada nismo imali velikih problema na terenu, rekao je direktor Budimović.

Po rečima direktora JKSP Svrljig, Igora Davidovića, putni pravci koji su juče u toku dana očišćeni već uveče su bili teško prohodni za putnička vozila.
–      Nanosi su veliki, po negde i do pola metra bez obzira što je na tom pravcu mašina za razčišćavanje prošla pre četiri sata. Situacija je taška, a mi se trudimo da oslobodimo sve alternativne puteve, rekao je Davidiović.

Štab je doneo naredbu  da se sve svetleće reklame i ukrasi u gradu ugase u toku prinudne štednje struje. Nadležna inspekcija intezivno će obilaziti radnje i njihove vlasnike, pritom kontrolisati stanje na terenu i štabu svakodnevno podnositi izveštaje.

U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije, Odlukom Ministarstva prosvete i Odlukom Štaba za vanredne situacije obustavlja se nastava za svu decu koja pohađaju nastavu u osnvonoj i srednjoj školi u periodu od ponedeljka 13.02.2012.god.  do petka 17.02.2012.god, a  Odluka važi i za decu koja pohađaju  P.U. Poletarac – u poludnevnom boravku.

One Response

  1. Svaka cast za angazman. Samo ako nastave jos neki dan da se mangupiraju i slikaju se gologlavi po svrljiskim smetovima navucuice sinuse…Ja obicno kad je hladno navucem kapu i rukavice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano