Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljig okovan snegom, sela najugroženija

Podeli sa prijateljima:

Sneg nastavlja da stvara ogromne probleme građanima opštine Svrljig. Gradske ulice su zavejane, zaduženi za prohodnost čine sve da ne dođe do kolapsa u saobraćaju. 

pomoc vojske srbije

U toku celog jutra i popodneva u Svrljigu pada sneg. Saobraćaj se veoma teško odvija, pogotovu u užem centru grada i u sporednim ulicama jer je debljina pokrivača dostigla visinu i do pet centimetra. Ekipe su dano-noćno na terenu, a Vojna pomoć je juče razčišćavala putne pravce prema selima Varoš, Palilula, Mečji Do i Niševac. Nadležni iz Štaba za vanredne situacije najugroženijim domaćinstivam su obezbedili pakete sa hranom i osnovnim namirnicama.

Pomoc deci i domacinstivima u svrljiskom kraju

– Padavine i dalje prouzrokuju velike probleme. Smetovi su zaista ogromni i teško ih je probiti i sa vojnom mehanizacijom, ali hvala Bogu uspevamo u tome. Bitno nam je da osposobimo sve putne pravce u našoj opštini, da bi ljudi mogli nesmetano da funkcionišu. Službe za čišćenje snega, zaduženi za dežurstvo budnim okom prate situaciju, rekao je predsednik opštine i Štaba Milija Miletić.

Iz Štaba apeluju da građanima kojima je preko potrebna pomoć odmah jave na telefon 018/821-018 ili na mobilni telefon 062/802-7777 .

One Response

  1. Ništa bolje nije ni u Svrljigu. Neka gradski oci pođu ulicom Dušana Trivunca od romskog naselja pa prema prekonoškom putu. Trotoar uopšte nije čišćen od kako je pao sneg, niti ga iko čisti od komunalaca, niti pak inspekcija kažnjava građane koji su dužni da očiste trotoar ispred svojih domova. A pre nekoliko dana rekoše na televiziji da će kaznjavati ono koji to nisu uradili. Sramota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano