Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljig okovan snegom, sela najugroženija

Podeli sa prijateljima:

Sneg nastavlja da stvara ogromne probleme građanima opštine Svrljig. Gradske ulice su zavejane, zaduženi za prohodnost čine sve da ne dođe do kolapsa u saobraćaju. 

pomoc vojske srbije

U toku celog jutra i popodneva u Svrljigu pada sneg. Saobraćaj se veoma teško odvija, pogotovu u užem centru grada i u sporednim ulicama jer je debljina pokrivača dostigla visinu i do pet centimetra. Ekipe su dano-noćno na terenu, a Vojna pomoć je juče razčišćavala putne pravce prema selima Varoš, Palilula, Mečji Do i Niševac. Nadležni iz Štaba za vanredne situacije najugroženijim domaćinstivam su obezbedili pakete sa hranom i osnovnim namirnicama.

Pomoc deci i domacinstivima u svrljiskom kraju

– Padavine i dalje prouzrokuju velike probleme. Smetovi su zaista ogromni i teško ih je probiti i sa vojnom mehanizacijom, ali hvala Bogu uspevamo u tome. Bitno nam je da osposobimo sve putne pravce u našoj opštini, da bi ljudi mogli nesmetano da funkcionišu. Službe za čišćenje snega, zaduženi za dežurstvo budnim okom prate situaciju, rekao je predsednik opštine i Štaba Milija Miletić.

Iz Štaba apeluju da građanima kojima je preko potrebna pomoć odmah jave na telefon 018/821-018 ili na mobilni telefon 062/802-7777 .

Jedan komentar

  1. Ništa bolje nije ni u Svrljigu. Neka gradski oci pođu ulicom Dušana Trivunca od romskog naselja pa prema prekonoškom putu. Trotoar uopšte nije čišćen od kako je pao sneg, niti ga iko čisti od komunalaca, niti pak inspekcija kažnjava građane koji su dužni da očiste trotoar ispred svojih domova. A pre nekoliko dana rekoše na televiziji da će kaznjavati ono koji to nisu uradili. Sramota

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano