Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ekipe na terenu spasavaju zavejane porodice

Podeli sa prijateljima:

Vanredna situacija je zbog posledica elementarne nepogode, snežnih padavina i hladnog vremena, sinoć proglašena u Svrljigu.
Sneg koji je padao skoro 24 sata uslovio je velike probleme na saobraćanicama širom svrljiške opštine, tako da su sve interventne ekipe zadužene od strane štaba za vanredne situacije, 24 časa na terenu.

Ciscenje Svrljig

U akciji spasavanja Sektora za vanredne situacije opštine Svrljig, Mesnih zajednica, Vatrogasnih jedinica i Lovačkog udruženja spasena je porodica Stanisavljević, jedna od ugroženijih porodica na području sela Davidovac. Ovoj porodici su u proteklom periodu pružane usluge pomoći u kući – odnosno usluge gerento domaćice, ali zbog neprohodnog puta i velikih snežnih nanosa ovom domaćinstvu je ta usluga bila onemogućena.  Takođe adekvatna pomoć konstantno se  ukazuje i ostalim ugroženim žiteljima svrljiških sela.

Po rečima predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića, koji je zajedno sa meštanima, vatrogascima i  lovcima učestvovao u akciji pomoći, ova porodica i još nekoliko ljudi zbrinuto je u Sigurnoj kući u Svrljigu. Zahvaljujem se lovcima koji su alarmirali svoje ljude i  pritom dali na korišćenje njihovo vozilo. Situacija je i dalje veoma ozbiljna, moramo reagovati brzo i efikasno.  Trenutno nam  je potrebna dodatna mehanizacija kojom bi bili prokrčeni putevi i do drugih sela na području opštine, rekao je predsednik za portal ‚‚svrljiške novine‚‚.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano