Search
Close this search box.
Broj pregleda

Otežano odvijanje saobraćaja, mašine na terenu

Podeli sa prijateljima:

Zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj na putevima u Svrljigu odvija se otežano.  Na magistralnom putu od Niša ka Timočkoj krajini, kao i na putnom pravcu ka Babinom zubu ima dosta ugaženog snega. Na prilaznim putevima ka seoskim naseljima mašine su neprestano na terenu, ali usled snežnih padavina probijanje snežnih nanosa odvija se usporeno i otežano, pa se građani sa teritorije opštine Svrljig mole da ne polaze na put bez preke potrebe i bez zimske opreme.

Za svaki problem i neprohodnost putu usled snežnih padavina i nanosa snega, građani se mogu javiti koordinatoru stručno-operativnog tima za zaštitu od snega i snežnih padavina Igoru Davidoviću na broj telefona 064 831 25 67 .

I u gradskom jezgru savetuje se oprez pri vožnji jer na svim putevima ima dosta ugaženog snega i leda, a ujedno se apeluje na sve građane da očiste trotoare ispred svojih kuća i lokala.

2 Responses

  1. Dzabe mi zovemo Igora Davidovica kad nijedna masina osim buldozera nemoze da nam pomogne,i to kad ociste ne bace so i onda ostane led i kao da nije cisceno.Moj otac ide sutra na dijalizu a put je strasan.Danas je neka masina dolazila da cisti samo glavni put do sela ali je opet napravilo velike nanose.Pre neki dan je dolazila televizija B92 da snima Selo Pluzinu kako ima velike snezne nanose,da ste dosli i u Selo Drajinac da vidite sta su nanosi,danas je pre ciscenja masine snezni su nanosi bili preko 1.5m. Deca koja su u osnovnoj skoli ne idu vec dve nedelje zbog loseg puta a mi srednjoskolci moramo da idemo,ali sad ni mi nemozemo.
    U nedelju je jedan covek iz sela umro i dosli su da ciste put prema groblju,ocistili 200m od ukupno 2km i vratili se pa je ga onda njegova familija na rukama odnela da ga sahrane.Vazno je da ze za Pluzinu put prohodan i da ce da dobiju motorne sanke,a to sto kod nas ne dolaze 120 hleba dnevno u Drajinac to nije bitno.U selu ima puno male dece koje treba odvesti na kontrolu ili su bolesna a roditelji nemogu da ih odvedu zbog loseg puta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano