Sklopljeno već deset brakova u Svrljigu

Broj pregleda

Za mlade bračne parove 150.000 dinara, novorođenim bebama 25.000 a majkama po 5.000 dinara do navršenih godinu dana deteta, 5.000 dinara za 50 studenata.  Danas je novčanu pomoć primilo deset bračnih parova, dodeljeno je četiri premija za novorođenčad i deset premija od po pet hiljada dinara za decu rođenu u proteklom periodu, uručena su i novčana sredstva  studentima završnih godina studija.

op svrljig

Na današnjoj svečanosti u skupštinskoj sali opštine Svrljig, uručena su novčana sredstva mladim bračnim parovima,  majkama tek rođenih beba i stipendije studentima završnih godina na fakultetima. Naime, po odluci SO Svrljig, a na inicijativu odborničke grupe USS, usvojena je Odluka da se novčanim davanjima inicira sklapanje brakova i školovanje mladih stručnjaka. Tako da je novčanu pomoć danas dobilo deset mladih bračnih parova,a  isplaćeno je i četiri premija za novorođenčad.

Opstina Svrljig

Poređenja radi, recimo da je odluka Skupštine opštine već dala prve rezultate po objavljivanju. Lane je za čitavu godinu sklopljeno tek dvadesetak brakova a ove godine  u januaru venčalo se deset Svrljižana i Svrljižanki.

Studenti Svrljig

Ovom prilikom potpisani su ugovori sa perostalih desetak, od ukupno 50 studenata završnih godina kojima opština Svrljig već tradicionalno pomaže sa po pet hiljada dinara mesečno.

Pročitajte i

1 Komentar

  • opstina treba da ulaze u ove stvari ujedno je i nesto vise sto ce ih zadrzati u rodnom kraju. Pozdravljam sve odluke i zelim vam jos puno sklopljenih brakova i jos vise beba. Ziveli

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *