Broj pregleda

Sklopljeno već deset brakova u Svrljigu

Za mlade bračne parove 150.000 dinara, novorođenim bebama 25.000 a majkama po 5.000 dinara do navršenih godinu dana deteta, 5.000 dinara za 50 studenata.  Danas je novčanu pomoć primilo deset bračnih parova, dodeljeno je četiri premija za novorođenčad i deset premija od po pet hiljada dinara za decu rođenu u proteklom periodu, uručena su i novčana sredstva  studentima završnih godina studija.

op svrljig

Na današnjoj svečanosti u skupštinskoj sali opštine Svrljig, uručena su novčana sredstva mladim bračnim parovima,  majkama tek rođenih beba i stipendije studentima završnih godina na fakultetima. Naime, po odluci SO Svrljig, a na inicijativu odborničke grupe USS, usvojena je Odluka da se novčanim davanjima inicira sklapanje brakova i školovanje mladih stručnjaka. Tako da je novčanu pomoć danas dobilo deset mladih bračnih parova,a  isplaćeno je i četiri premija za novorođenčad.

Opstina Svrljig

Poređenja radi, recimo da je odluka Skupštine opštine već dala prve rezultate po objavljivanju. Lane je za čitavu godinu sklopljeno tek dvadesetak brakova a ove godine  u januaru venčalo se deset Svrljižana i Svrljižanki.

Studenti Svrljig

Ovom prilikom potpisani su ugovori sa perostalih desetak, od ukupno 50 studenata završnih godina kojima opština Svrljig već tradicionalno pomaže sa po pet hiljada dinara mesečno.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • opstina treba da ulaze u ove stvari ujedno je i nesto vise sto ce ih zadrzati u rodnom kraju. Pozdravljam sve odluke i zelim vam jos puno sklopljenih brakova i jos vise beba. Ziveli

Komentar

Your email address will not be published.