Svrljiške novine

Broj pregleda

Turistička šansa Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Prošlogodišnji planovi za razvoj turizma intenzivno se nastavljaju i u ovoj godini, rečeno je protekle nedelje na sastanku predsednika opštine Svrljig i predsednika Upravnog odbora Academie Homo Turisticus Dušana Sećanskog.
U toku prošle godine u organizaciji Regionalne privredne komore Niš a u saradnji sa opštonom Svrljig, četiri kandidata je uspešno završilo obuku i dobilo sertifikate turističkih vodiča.  Tako da je sada cilj privući turiste iz regiona ali i iz okolnih zemalja. U narednom periodu opština Svrljig svoje turističke potencijale iskoristiće na najbolji mogući način, u čemu svesrdno pomaže Regionalna privredna Komora-Niš i organizacija AHT.

–         Prekonoška i pećina Samar su veoma interesantne turističke destinacije. Svrljig je takođ bogat i verskim turizmom, manastir Sv. Arhangel Gavrilo je veoma posećen, ljudi dolaze sa svih strana a pogotovu u letnjem periodu. Nikako ne smemo izostaviti i lovni turizam koji intenzivno napreduje i okuplja veliki broj stranih državljana u toku lovne sezone, rekao je Miletić i dodao da su takođe turistički dragulji pored zdrave hrane i manifestacije koje se održavaju kod nas, poput Belmužijade, Sabora gajdaša, Susreta sela, Vidovdanskog turnir itd…

Turizam Svrljig

Na sastanku je bilo reči i o kategorizaciji domaćinstava. Skoro svaka grana turizma zahteva i određene smeštajne kapacitete. S toga se intenzivno vrši kategorizacija domaćinstava i objekata, tako da se svi zainteresovani za kategorizaciju mogu obratiti nadležnima u Lokalnoj samoupravi svakog radnog dana.

Nako prijave, komisija koja se bavi kategorizacijom obilazi domaćinstva koja žele da se bave turizmom, konstatuje da li raspolažu sa odgovoarajućim kapacitetima, da li eventualno postoje nedostaci, i u tom slučaju daje rok da se otklone. Nakon toga komisija ponovo obilazi domaćinstva i preporučuje da ona imaju odgovorajuće standarde za bavljenje turizmom. Žitelji svrljiške opštine mogu kategorizovati svoje domaćinstvo

NAJNOVIJE NA PORTALU

Proglašen Dan žalosti

Dan žalosti: Zakonske smernice i kazne

Sport u oktobru

Svrljig Open 2023: Teniski turnir Udruženja tenisera ,,Masters” Svrljig!

Teniseri

Svrljižanin Mladen Đorđević ostvario zapažen uspeh na teniskom turniru u Nišu

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

One Response

  1. Da bi se došlo do Prekonoške pećine mora prvo onaj put kod borova da se sredi. A zaboravljena je Jezava u Kopajkošari i bazen u Popšici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *