Broj pregleda

Novi tim za zaštitu u vanrednim situacijama

Održana je hitna sednica Štaba za vanredne situacije. Sednicu je zakazao predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Milija Miletić.

Jedna od bitnijih tačaka na dnevnom redu bila je ‘’Donošenje Zaključka o izmeni Zaključka o formiranju stručno operativnih timova za specifične zadatke zaštite i spasavanja i utvrđivanje njihovih zadataka. Članovi Štaba izmenili su Zaključak o formiranju stručno-operativnih timova za specifične zadatke zaštite i spasavanja.  Za odgovorno lice u stručno-operativnom timu za zaštitu od poplava i klizišta umesto Branislava Mihajlovića postavljen je Nebojša Tričković, za zaštitu i spašavanje od snega i snežnih nanosa umesto Ivana Božinovića postavljen je Igor Davidović, a za prvu medicinsku pomoć umesto dr Aleksandra Ignjatovića imenovan je dr Dragan Budimović. Promene su izvršene radi operativnosti i obaveza ljudi koji se nalaze u stručno-operativnim timovima.

Stab za vanredne situacije

Članovi Štaba upoznati su sa radom nadležnih službi na zimskom održavanju na području opštine Svrljig, a konstantovano je da zbog obilnih padavina ima dosta ugaženog snega i leda, ali da su putevi prohodni. Službe su non-stop na terenu i maksimalno angažovane, a prioriteti će biti lokalni putni pravci, glavne seoske ulice i prilazi grobljima.

Naglašeno je da se građani za probleme na terenu mogu javiti Igoru Davidoviću, direktoru JKSP „Svrljig“ ili Srđanu Đorđeviću, direktoru gradske Direkcije koji će biti nadležni za probleme građana sa snegom i snežnim nanosima ispred Štaba za vanredne situacije.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.