Broj pregleda

Predstavnik privrednika u opštinskom veću

Privrednici u opstini

Danas u prepodnevnim časovima, u skupštinskoj sali,  na inicijativu predsednika opštine Svrljig, održan je sastanak kome je prisustvovalo tridesetak svrljiških privrednika. Pored predsednika opštine sastanku su prisustvovali, zamenik predsednika opštine Svrljig, Dobrivoje Stojanović, načelnik opštinske uprave, Zdravko Krstić i načelnica za budžet i finansije Marina Savić.

Skup je ozvaničio predsednik Miletić, pozdravio prisutne goste a pritom i upoznao sa merom predloga o smanjenju poreza na imovinu pravnim i fizčkim licima. Ovaj predlog razmatran je na jučerašnjem zasedanju opštinskog veća.  Porez na imovinu za pravna i fizička lica biće smanjen u proseku od 60 odsto. U dogovoru sa privrednicima planira se i samnjenje zakupa građevinskog zemljišta shodno prevazilaženju trenutno teške ekonomske situacijie. Ovakvim predloženim merama  lokalna samouprava želi znatno da olakša poslovanje privrednim subjektima na teritoriji opštine Svrljig i pritom  stvori bolje uslove za uspešnije poslovanje kroz upošljavanje novih radnika.

Privrednicii

Miletić je prisutnim predstavnicima poredložio da se što pre oformi udruženje privrednika na teritoriji opštine Svrljig, kako bi se efikasnije rešavali tekući problem u ovom sektoru.
Takođe u interesu poboljšanja rada predloženo je da se opštinskom veću opštine Svrljig priključi jedan predstavnik koji će zastupati interese  svih privrednika. Budući predstavnik privrednika bi u narednom periodu zajedno sa članovima opštinskog veća, donosio određene zaključke, učestvovao u diskusijama i prenosio predloge udruženja.  Smatra se da bi takav korak bio veoma efikasan i direktno bi uticao na poboljšanje poslovanja i kreiranju bolje privredne situacije u opštini Svrljig.

Pored uspešnih privrednika iz Svrljiga sastanku je prisustvovao i direktor Niške mlekare, Zvonko Gavrilović, koji će naredne godine uz podršku programa SIEPA i opštine Svrljig pokrenuti pogon za primarnu preradu i proizvodnju mleka a pritom uposliti 52 svrljižana.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.