Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljigu partner Portugal

Podeli sa prijateljima:

Danas je u opštini Svrljig poptisan ugovr o učešču u projektu – Koncertno i televizijskog programa  ,, Triglav osiguranja SRBIJA U RITMU EVROPE ,, . Dogovoru o učešću dece osnovne i srednje škole Svrljiga u ovom projektu prisustvovali su Igor Karadarević, rukovodilac ovog projekta i David Makević, s jedne strane te predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predsendica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, direktori osnovne i srednje škole Zoran Nikodijević i Lela Mitić kao i direktor Kulturnog centra u Svrljigu, s druge strane.

Reč je o izuteno značajnom projektu prvenstveno za mlade, pod pokroviteljstvom Triglav osiguranja ali i uz podršku ambasadora evropskih zemlalja i brojnih donatora kao i gardonačelnika tridesetak opština iz Srbije. Akcija obuhvata i saradnju i razmenu poseta sa evropskim gradovima ambasadora pokrovitelja  na ekonomskom planu, investiranju i donatorstvu . Projektom je već obuhvaćeno tridesetak opštine i gradova Srbije.

Prva faza projekta odvijala bi se od 1.decembra ove godine do 1.januara iduće godine. U tom periodu sa izabranom decom, na audicijama u školama, radile bi stručne ekipe na iniciranju njihovih umeća i kreativnosti, kroz pesmu, folklor i dramu. Po završetku edukacije održana bi svečanost na gradskom trgu a potom i učešće sa decom Srbije u specijalnom programu na TV B92.  Na koncertima i šou programima u drugim gradovima Srbije ili gradovima zemalja čiji su ambasadori pokrovitelji – Svrljigu je potencijalni partner trenutno Portugal – ,  deca bi pevala i plesala noseći zastave i obeležja evropskih zemalja, sa zastavom Srbije na čelu i uz našu himnu.

Značjno je istaći, da za svo angažovanje iz budžeta opštine se ne izdvaja novac. Gotovo sve finasiraju organizator i donatori dok je jedina obaveza Svrljiga trošak od tridesetak  hiljada dinara kao učešće za gorivo prilikom putovanja do gradova Srbije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano