Broj pregleda

Svrljigu partner Portugal

Danas je u opštini Svrljig poptisan ugovr o učešču u projektu – Koncertno i televizijskog programa  ,, Triglav osiguranja SRBIJA U RITMU EVROPE ,, . Dogovoru o učešću dece osnovne i srednje škole Svrljiga u ovom projektu prisustvovali su Igor Karadarević, rukovodilac ovog projekta i David Makević, s jedne strane te predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predsendica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, direktori osnovne i srednje škole Zoran Nikodijević i Lela Mitić kao i direktor Kulturnog centra u Svrljigu, s druge strane.

Reč je o izuteno značajnom projektu prvenstveno za mlade, pod pokroviteljstvom Triglav osiguranja ali i uz podršku ambasadora evropskih zemlalja i brojnih donatora kao i gardonačelnika tridesetak opština iz Srbije. Akcija obuhvata i saradnju i razmenu poseta sa evropskim gradovima ambasadora pokrovitelja  na ekonomskom planu, investiranju i donatorstvu . Projektom je već obuhvaćeno tridesetak opštine i gradova Srbije.

Prva faza projekta odvijala bi se od 1.decembra ove godine do 1.januara iduće godine. U tom periodu sa izabranom decom, na audicijama u školama, radile bi stručne ekipe na iniciranju njihovih umeća i kreativnosti, kroz pesmu, folklor i dramu. Po završetku edukacije održana bi svečanost na gradskom trgu a potom i učešće sa decom Srbije u specijalnom programu na TV B92.  Na koncertima i šou programima u drugim gradovima Srbije ili gradovima zemalja čiji su ambasadori pokrovitelji – Svrljigu je potencijalni partner trenutno Portugal – ,  deca bi pevala i plesala noseći zastave i obeležja evropskih zemalja, sa zastavom Srbije na čelu i uz našu himnu.

Značjno je istaći, da za svo angažovanje iz budžeta opštine se ne izdvaja novac. Gotovo sve finasiraju organizator i donatori dok je jedina obaveza Svrljiga trošak od tridesetak  hiljada dinara kao učešće za gorivo prilikom putovanja do gradova Srbije.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.