Broj pregleda

URS: Opštinama i gradovima dodatnih osam milijardi dinara

urs

Zakon o finansiranju lokalne samouprave koji su Ujedinjeni regioni Srbije, uz podršku više od pola miliona građana, predložili , a Skupština Srbije usvojila – stupio je na snagu. Ovim zakonom jačaju se gradovi i opštine. Samo u poslednja tri meseca ove godine budžeti gradova i opština u Srbiji biće uvećani za oko 8 milijardi dinara.

Budžet opštine Svrljig će, zahvaljujući ovom zakonu, do kraja ove godine dobiti dodatnih 20 miliona dinara. A u sledećoj godini čak oko 80 miliona dinara. Na lokalnoj vlasti je odgovornost kako će ova sredstva najcelishodnije iskoristiti za poboljšanje kvaliteta života građana svrljiške opštine. Mi predlažemo da prioriteti budu trudnice, porodilje, obdanište, škole i sportski tereni, jednom rečju ulaganje u mlade, jer je to prvi uslov da se zaustavi trend iseljavanja mladih iz naše opštine.

Koristimo ovu priliku da se još jednom zahvalimo svim gradjanima opštine Svrljig koji su svojim potpisima pomogli da ovaj zakon bude usvojen  i koji su verovali da Ujedinjeni regioni Srbije imaju snagu da jednu ovako važnu akciju za našu opštinu uspešno realizuju.

Ujedinjeni regioni Srbije

Opstinski odbor  Svrljig

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *