Svrljiške novine

Broj pregleda

Koliko me košta moj grad – Fiskalni monitor

FISKALNI MONITOR

Ekonomista Vlajko Senić danas je u Sali skupštine opštine Svrlljig, posle prijem kod predsednika Milije Miletića, održao predavanje finansijerima javnih ustanova i službi i zainteresovanim građanima pod nazivom ‚‚Fiskalni monitor‚‚.
Šta je Fiskalni monitor? Fiskalni monitor je servis koji prati prihode i rashode svih opština u Srbiji. Želja nam je da građanima omogućimo jednostavan, tačan i besplatan prikaz tokova novca u njihovim gradovima. Cilj nam je da podstaknemo građane da uzmu aktivno učesće u oblastima koji se tiču trošenja njihovog novca. Hoćemo da podstaknemo aktivnu diskusiju o kvantitetu i kvalitetu utrošenog novca, rekao je danas gospodin Vlajko Senić.

Na ovaj način grđani mogu da saznaju kako se troši njihov novac. Fisklani monitor će pratiti promene u loklanim budžetima u gradovima koji obuhvataju više od 60 odsto stanovnika i oko 70 odsto ukupnih rashoda svih opština i gradova Srbije. Osim što su građani u prilici da saznaju kakva je struktura prihoda i rashoda u  budžetu loklane samouprave, sajt omogućava i poređenje rashoda između razlkičitih gradova i to u relativnom iznosu i po glavi stanovnika, rekao je Senić na promociji u Svrljigu.

Adresa sajta na kome građani mogu da ostvare uvid u prihode i potrošnju svoje i drugih opština je www.fiskalnimonitor.rs

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *