Search
Close this search box.
Broj pregleda

Seljacima i selu trebaju njihovi poslanici i odbornici u skupštinama

Podeli sa prijateljima:

USS SRBIJA

U nedelju 09. oktobra 2011. godine, u prostorijama gradskog odbora Ujedinjene seljačke stranke u Nišu, održana je sednica Predsedništva Ujedinjene seljačke stranke na kojoj su prisustvovali predstavnici iz cele Srbije. Predsedništvo Ujedinjene seljačke stranke bavilo se analizom aktuelne političke situacije u državi i aktivnostima vezanim za predstojeće parlamentarne izbore na svim nivoima. Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je, pre sednice
Predsedništva, izjavo da se i USS priprema za samostalan nastup na predstojećim izborima i da će, u pojedinim sredinama gde je stranačka infrastruktura ojačala, sigurno ostvariti dobar izborni rezultat. On nije isključio ni mogućnost neke predizborne koalicije na republičkom nivou,
ali uz predhodno jasan dogovor o očuvanju identiteta stranke koja želi da bude autentični politički reprezent sela i seljaka u Narodnoj skupštini.
Ukoliko USS bude imala koalicione partnere, jedini cilj u narednom periodu, biće da prihvate program i zalaganje Ujedinjene seljačke stranke u delu poljoprivrede, što se konkretno odnosi na uvećanje budžeta poljoprivrede, najmanje tri puta, kao i da se poljoprivrednicima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, obezbede sredstva za dalji rad a sve to kroz povezivanje radnog staža, pa makar i minimalnom uplatom. Ujedinjena seljačka stranka se takođe zalaže da robne rezerve ne budu kao do sada u mesu već u živoj stoci. Treća stavka je vezana za očuvanje Zadrugarstva, što je i jedan od veoma bitnih faktora za poboljšanje poljoprivredne proizvodnje a ujedno i samim tim zaustaviće se odlazak Zadruga u stečaj, kao što je to do sada bio slučaj. Takođe Ujedinjena seljačka stranka će se zalagati za razliku u isplatama poljoprivrednih subvencija koje se odnose na brdsko planinska, u odnosu na ravničarska područja.
U nastavku sednice usvojena je i inicijativa predsednika Ujedinjene seljačke stranke Milije Miletića za održavanje Skupštine USS, koja će se održati do kraja ovog meseca.

INFORMATIVNA SLUŽBA
UJEDINjENE SELjAČKE STRANKE

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano