Search
Close this search box.
Broj pregleda

Seljacima i selu trebaju njihovi poslanici i odbornici u skupštinama

Podeli sa prijateljima:

USS SRBIJA

U nedelju 09. oktobra 2011. godine, u prostorijama gradskog odbora Ujedinjene seljačke stranke u Nišu, održana je sednica Predsedništva Ujedinjene seljačke stranke na kojoj su prisustvovali predstavnici iz cele Srbije. Predsedništvo Ujedinjene seljačke stranke bavilo se analizom aktuelne političke situacije u državi i aktivnostima vezanim za predstojeće parlamentarne izbore na svim nivoima. Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je, pre sednice
Predsedništva, izjavo da se i USS priprema za samostalan nastup na predstojećim izborima i da će, u pojedinim sredinama gde je stranačka infrastruktura ojačala, sigurno ostvariti dobar izborni rezultat. On nije isključio ni mogućnost neke predizborne koalicije na republičkom nivou,
ali uz predhodno jasan dogovor o očuvanju identiteta stranke koja želi da bude autentični politički reprezent sela i seljaka u Narodnoj skupštini.
Ukoliko USS bude imala koalicione partnere, jedini cilj u narednom periodu, biće da prihvate program i zalaganje Ujedinjene seljačke stranke u delu poljoprivrede, što se konkretno odnosi na uvećanje budžeta poljoprivrede, najmanje tri puta, kao i da se poljoprivrednicima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, obezbede sredstva za dalji rad a sve to kroz povezivanje radnog staža, pa makar i minimalnom uplatom. Ujedinjena seljačka stranka se takođe zalaže da robne rezerve ne budu kao do sada u mesu već u živoj stoci. Treća stavka je vezana za očuvanje Zadrugarstva, što je i jedan od veoma bitnih faktora za poboljšanje poljoprivredne proizvodnje a ujedno i samim tim zaustaviće se odlazak Zadruga u stečaj, kao što je to do sada bio slučaj. Takođe Ujedinjena seljačka stranka će se zalagati za razliku u isplatama poljoprivrednih subvencija koje se odnose na brdsko planinska, u odnosu na ravničarska područja.
U nastavku sednice usvojena je i inicijativa predsednika Ujedinjene seljačke stranke Milije Miletića za održavanje Skupštine USS, koja će se održati do kraja ovog meseca.

INFORMATIVNA SLUŽBA
UJEDINjENE SELjAČKE STRANKE

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano