Search
Close this search box.
Broj pregleda

Odlukom do pomoći bračnim parovima i bebama, nova razrešenja i imenovanja

Podeli sa prijateljima:

SO Sednica

Nakon letnje pauze, održana je dvadeset šesta Skupština opštine Svrljig. Niz tačaka koje su predložene, dopunjene su i usvojene su dopune za ovu sednicu, ukupno je imalo 25 tačaka. Od bitnijih tačaka, usvojene su Odluke o reviziji strategije malih I srednjih preduzeća I preduzetništva opštine Svrljig za period 2009/2013, takođe usvojena je Odluka o mreži osnovnih škola. Na današnjoj sednici usvojena je Odluka i o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Svrljig , koja će znatno poboljšati kvalitet pružanja taksi usluga.
Kao dopuna, usvojen je predlog Ujedinjene seljačke stranke, o naknadi za novčanu pomoć svakog novorođenog deteta u iznosu od pet hiljada dinara, koja će se isplaćivati svakog meseca, do navršenja prve godine života, isplaćivanje od  će početi za svako novorođenče od 01.01.2012. godine .  Na ovaj način i donošenjem ovakve Odluke, opština Svrljig izlazi u susret, u ovoj teškoj situaciji svojim građanima kojima je finansijska pomoć, a pogotovu oko novorođenog deteta trenutno najpotrebnija, pa će u prvih godinu dana, roditelji imati za najosnovnije, elementarne stvari i podmirivanje uslova svoje bebe. Ujedno ovom Odlukom opština Svrljig, pokušava da utiče na povećanje nataliteta u našoj opštini. Ujedinjena seljačka stranka je predložila kao dopunu dnevnog reda, Odluku o finansijskoj pomoći bračnim parovima, koja je takođe usvojena na današnjoj sednici. Što znači da će svaki bračni par ji brak zaključi posle 01.01.2012.godine, dobiće 100.000 dinara jednokratno, odnosno 150.000 dinara ukoliko se bračni partneri vode na teritoriji nekog sela u opštini Svrljig.

Srdjan DjordjevicNa dnevnom redu billo je i nekoliko razrešenja i izbora rukvodilaca u javnim preduzećima i ustanovama. Ponovo je izabrana Vesna Nedeljković za direktor Centra za socijalni rad, a za direktora Direkcije za izgradnju grada imenovan je VD direktor Srđan Đorđević, pošto je njegov predhodnik Ivan Božinović, dao ostavku iz ličnih razloga.

Po rečima predsednice skupštine, vladajuća koalicija koju čine Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije zajedno sa Ujedinjenom seljačkom strankom, bez obzira na ovakvu direktora direkcije za izgradnju grada, I dalje u dobrim odnosima I kolaicija je stabilna.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano