Search
Close this search box.
Broj pregleda

Odgovor

Podeli sa prijateljima:

Odgovor Jelena

Rukovodstvo Opštine Svrljig o saopštenju koje su dali predsednici opštinskih odbora Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke, Jedinstvene Srbije, Nove Srbije i Srpske napredne stranke je stava da poštuje svako izraženo mišljenje i demokratsko pravo da svoje mišljenje svako javno iskaže posebno ukoliko su u pitanju stranke koje imaju svoje predstavnike u lokalnom parlamentu. Rukovodstvo opštine Svrljig je spremno da prihvati sve kritike koje su upućene na račun svog rada a koje istovremno daju i predloge za rešavanje problema u opštini počev od ekonomskih, preko infrastrukturnih i drugih i u tom pogledu je uvek spreman za sardanju. Mećutim, smatraće neozbiljnim svako istupanje bilo koje buduće koalicije ukoliko su napadi maliziozni, neargumentovani i demagoški spremljeni samo i cilju predizborne kampanje.

Ekonomska situacija u opštini Svrljig nije na nivou na kome je bila pre trideset godina kada je ova opština bila u punoj ekspanziji ali slabljenje opštine i uzroke nikako ne smemo tražiti u Ujedinjenoj seljačkoj stranci već je ovakvo stanje posledica državne politike i događaja na koje rukovodstvo nijedne opštine nije moglo imati uticaje. Prema podacima iz Republičkog zavoda za statistiku od 25.08.2011 opštine Svrljig ima prosečnu zaradu po zaposlenom za jul u iznosu od 36111 dinara, i sa tim iznosom je ispred skoro dvadeset opština iz Srbije koje imaju manje zarade a na čelu tih opština se nalaze predsednici iz Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije što je slučaj sa Belom Palankom, Vladičinim Hanom, Kuršumlijom, Merošinom. Na osnovu ovoga vidimo da primanja nikako ne zavise od stranačke opredeljenosti rukovodstva. Što se tiče partijskog upošljavanja napominjem da je opština Svrljig jedna od trideset opština u Srbiji koja nema višak upošljenih i koja nije dobila nalog za smanjenje broja radnika već prema kriterijumima koje je dala Vlada imamo manjak upošljenih. Zbog toga i zbog obima posla koji ima Opštinska uprava u proteklih godinu dana počela je sa upšljavanjem pripravnika ali koji se ne plaćaju iz budžeta opštine već iz sredstav dobijenih ili iz Ministarstv za državnu upravu i lokalnu samoupravu ili iz Nacionalne službe za zapošljavanje po osnovu konkursa koje su raspisivali a primanje pripravnika je sprovođeno javno bez ikakve mistifikacije.

Rukovodstvo opštine najnižom cenom vode subvencioniše građane, jer cena vode kod nas je 18,77 dinara što je ispod svake ekonomski opravadne cene dok je u ošptinama našeg ranga cena i dva puta veća-podaci iz KOMDEL-a. Sa ovakvom cenom je nemoguće ulagati u izgradnju novih sistema i mreža za vodosnabdevanje za sada, već je moguće samo održavati i remontovati postojeće.

U cilju privlačenja investitora doneli smo odluke kojima smo ukinuli i smanjili i takse i spremni smo da učinimo i druge mere u skladu sa zakonom kako bi olakšali još više proceduru otvarnja novih firmi.

PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE
Jelena Trifunović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano