Svrljiške novine

Broj pregleda

Počele isplate premija za mleko

Isplata

 

Počela junska isplata premija proizvođačima mleka na teritoriji opštine Svrljig koje iznose tri dinara po jednom litru mleka.

Dobra vest za proizvodjače mleka stiže iz Fonda za poljoprivredu opštine Svrljig. Naime, počela je isplata premija za mleko koje proizvođači isporučuju mlekarama. Premije se, prema odluci Opštinskog veća, u visini od tri dinara po litru mleka, isplaćuju direktno proizvođačima po nalogu koji izdaje Fond za poljoiprivredu na osnovu spiskova koje dostavljaju otkupljivači. U toku je isplata premija za jun ali se nastoji da se spiskovi ažuriraju i naredne isplate krenu odmah po isteku predhodnog meseca.

Treba podsetiti da je u toku i isplata subvencija poljoprivrednim proizvođačima iz Fonda za poljoprivredu opštine Svrljig. Za subvencioniranje nabavke novih traktora, kupovinu ili opravku polovnih, kopanje bunara, uvećanje stočnog fonda i slične aktivnosti poljoprivrednika kojima se olakšava domaćinstvima opremanje i rad, po opštinskoj odluci se isplaćuju bespovratna sredstva za nadoknadu dela troškova a zavisno od uložene sume i namene.
Prema evidenciji Fonda za poljoprivredu. Od podnetih 350 zahteva, do sada je rešeno stotinak i prve uplate su već izvršene.

Ova akcija je trajnog karaktera, preciznije važi do kraja godine, te ima vremena da se prijave i oni koji do sada nisu planirali niti započeli neki posao ili nabavku opreme. Za subvencije žiteljima sela radi ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i stočarstvo iz budžeta opštine Svrljig za ovu godinu izdvojena su sredstva u visini od 21 milion dinara.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *