Search
Close this search box.
Broj pregleda

Počele isplate premija za mleko

Podeli sa prijateljima:

Isplata

 

Počela junska isplata premija proizvođačima mleka na teritoriji opštine Svrljig koje iznose tri dinara po jednom litru mleka.

Dobra vest za proizvodjače mleka stiže iz Fonda za poljoprivredu opštine Svrljig. Naime, počela je isplata premija za mleko koje proizvođači isporučuju mlekarama. Premije se, prema odluci Opštinskog veća, u visini od tri dinara po litru mleka, isplaćuju direktno proizvođačima po nalogu koji izdaje Fond za poljoiprivredu na osnovu spiskova koje dostavljaju otkupljivači. U toku je isplata premija za jun ali se nastoji da se spiskovi ažuriraju i naredne isplate krenu odmah po isteku predhodnog meseca.

Treba podsetiti da je u toku i isplata subvencija poljoprivrednim proizvođačima iz Fonda za poljoprivredu opštine Svrljig. Za subvencioniranje nabavke novih traktora, kupovinu ili opravku polovnih, kopanje bunara, uvećanje stočnog fonda i slične aktivnosti poljoprivrednika kojima se olakšava domaćinstvima opremanje i rad, po opštinskoj odluci se isplaćuju bespovratna sredstva za nadoknadu dela troškova a zavisno od uložene sume i namene.
Prema evidenciji Fonda za poljoprivredu. Od podnetih 350 zahteva, do sada je rešeno stotinak i prve uplate su već izvršene.

Ova akcija je trajnog karaktera, preciznije važi do kraja godine, te ima vremena da se prijave i oni koji do sada nisu planirali niti započeli neki posao ili nabavku opreme. Za subvencije žiteljima sela radi ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i stočarstvo iz budžeta opštine Svrljig za ovu godinu izdvojena su sredstva u visini od 21 milion dinara.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano